Belediye tesislerinde düzenlenen programda Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çalışanlarıyla birlikte kutlamalara katıldı.

Programa Tarsus Kaymakam Vekili ve Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Tarsus İlçe Jandarma Komutan vekili üsteğmen Volkan Başaran, Çamlıyayla İlçe Jandarma Komutanı üsteğmen Gülcan Özdilek, Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Davul zurna eşliğinde halaylar çeken personele teşekkür eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ödülün asıl sahibinin Tarsuslular ve çalışanlar olduğunu söyledi.

Tarsus Belediyesinin örnek bir belediye olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Tarsus Belediyesi Türkiye’de birçok ilke imza atmıştır, birçok başarıya imza atmıştır. Ama bugün çok daha farklı bir gün tam 10 yıl önce başlatılan kaliteli hizmet çalışmaları artık taçlanmış durumda. Türkiye’de önemli bir yere gelmiş zirve yapmış ve hizmet dalında bu belediye çalışanlarının gayretleri Türkiye’de örnek olmuş, örnek alınan bir belediye haline dönüşmüştür” dedi.

Tarsus halkına teşekkür eden Başkan Kocamaz, “Bu çalışma imkanını bize sağlayan Tarsus halkına teşekkür ediyorum. 1994 yılından bu yana bu şehirde yaşayan insanlar kendilerine verilen hizmetlerden memnun olacaklar ki bu hizmetin ve ekibin arkasında durdular ve 4 kez ısrarla yeniden yeniden yönetime getirdiler. Bugün de yapılan anketlerde farklı bir sonuç görülmüyor. Tarsus halkı Tarsus Belediyesi ile bütünleşmiş halde. Dolayısıyla belediye çalışanları da onlardan almış oldukları bu yetkiyi bir vebal olarak düşünmekte ve o vebalden kurtulmak üzere gece gündüz demeden onlara en iyi hizmeti vermenin gayretini gütmektedir. Biz belediyeciliğin mahallin müşterek ihtiyaçlarını gidermek olduğunu biliyoruz. Ancak bununla da yetinmiyoruz. Belediyeciliğin bir sosyal olgu olduğunu o kentte yaşayan insanlara verdiğiniz hizmetlerin ancak huzur, barış, kardeşlik ortamında ortaklaşa değerlendirilebileceğini ve barış içerisinde, huzur içerisinde kullanılabileceğini düşünüyoruz. Ve başından bu yana bir ilkemiz var. Geçmişten aldıklarımızı geleceğe aynı iyi niyetle ve daha da geliştirerek aktarmak istiyoruz. Bizim çektiğimiz sıkıntıları başka nesillerin çekmemesini arzu ediyoruz" dedi. Yapılan konuşmanın ardından protokol ve personel döner yedi. Belediye Temizlik işleri Müdürlüğü personeli çalışanlar adına Başkan Kocamaz’a çiçek ve karakalem çalışması bir tablo hediye etti. Yenilen dönerin ardından Müftü Akbaba, dua yaptı.

Editör: Barış Köksal