Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Bölgeler ve Yerel Yönetimler işbirliğinde yürütülen “Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı”(TUSELOG) kapsamında Tarsus Belediyesi ile Türkiye’den Manisa, Çorum, Şişli ve İsveç’ten Huddinge belediyeleri arasında protokol imzalandı.

Tarsus Belediyesi adına protokolü başkan yardımcı Kerim Tufan imzaladı.
Başkan Yardımcısı Kerim Tufan yaptığı konuşmada, daha önce yürütmüş oldukları TUSENET projesinde yenilenebilir enerji konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini belirtti.
TUSELOG Programı kapsamında ise “Belediye Hizmetlerinde Kalite ve Verimlilik” adında bir proje hazırlanmıştı ve bu protokolün imzalanması ile proje resmen başlatıldı. Projede karşılıklı belediye hizmetlerine ilişkin standartlaştırılmış ve karşılaştırılabilir göstergeler belirleyecek, ölçecek ve ortaklar arasında karşılaştırmalar yapılacak.
Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı’nın (TUSELOG) Belediye Ortaklıkları Başlangıç Toplantısına Tarsus Belediyesi Strateji Geliştirme Yöneticisi Esin Şener ve Proje Sorumlusu Hakan Kumdereli de katıldı.
Editör: Barış Köksal