Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi, Avrupa Mükemmellikte Finalist Ödülü’nü aldı.

Türkiye’de bu ödülü alan tek belediye olduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ödülü Tarsuslulara armağan ettiğini söyledi.

2002 yılında başladığı kalite çalışmalarıyla, Türkiye’de birçok ödülü alan Tarsus Belediyesi, kalite yolculuğunu Avrupa’ya taşımasıyla, Avrupa’da finalist ödülüne layık görüldü.

Tarsus’un her zaman örnek bir belediye olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, “Türkiye’de en son 2013 yılında elde edilen “Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü”nün ardından Avrupa Mükemmellik Ödülü yolculuğunda finalist olduk. 2016 yılında yapılan başvuru sonrasında İngiltere, İrlanda, Danimarka, İspanya ve Türkiye’den uzman değerlendiriciler tarafından gerçekleştirilen Saha Ziyareti ile yapılan kapsamlı değerlendirme sonucunda, değerlendiricilerin hazırladığı ve EFQM’e (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) sunduğu raporu ödül Jürisi de değerlendirmiş ve Tarsus Belediyesi’nin finalist olmasına karar vermiştir.

Bu sonuçla Tarsus Belediyesi, Avrupa Mükemmellik Yolculuğuna başvurduğu ilk yılında Finalist olarak kabul edilen 15 kurumdan biri olmuştur. Finalistler arasında dünya çapında bilinen Bosch firması, Almanya ve Portekiz’den fabrika ve şirketler, Madrid’de bir yerel yönetim, İngiltere’den bazı okullar ve Türkiye’den İETT (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmesi) ile Coca-Cola İçecek A.Ş.’nin Türkiye’deki tüm fabrikaları bulunuyor” dedi.

Avrupa’da finalist ödülünü aldıkları için gururlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, bu başarı ile kaliteli çalışmalarını taçlandırdıklarını söyledi. Can, “2002 yılında dönemin Belediye Başkanı, şimdiki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz ile başlayan kalite ve mükemmellik çalışmalarında birçok başarı elde ettik. 2013 yılında elde ettiğimiz Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nün ardından 2016 yılında Avrupa Mükemmellikte Finalist Ödülü almamız bizi mutlu etmiş, gurur duymamızı sağlamıştır" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal