Bu yıl 11.'si düzenlenen Mersin Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda Erdemli Belediyesi, ilçeyi temsil etmek üzere stant açtı. Diğer stantlardan farklı olarak Yörük çadırı kuran ve bu şekilde fuara renk katan Erdemli Belediyesi, stantta Yörük kültürünü ve yaşantısını simgeleyen eski alet ve malzemelerden oluşan öğeleri sergiledi. Fuara katılan vatandaşlara sıkma, ayran, çay ikramında bulunan belediye, ayrıca fuar ziyaretçilerine tanıtım amaçlı ücretsiz limon armağan etti.

Erdemli Belediyesi olarak, ilçeyi en iyi şekilde tanıtmak ve temsil etmek için çalıştıklarının altını çizen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu konuda ulusal ve uluslararası düzenlenen fuar ve etkinliklerde, Erdemli’nin özelliklerini ve güzelliklerini en iyi şekilde sergilemeye çalıştıklarını söyledi. Her konuda olduğu gibi bu konuda da uzmanlardan destek aldıklarını vurgulayan Tollu, “Erdemli’nin geçmişini ve bu gününü ulusal ve uluslararası fuarlarda insanlara doğru yansıtmak en büyük amacımızdır. Erdemli bugün bir tarım ve turizm şehridir. Geçmişte ise ağırlıklı olarak hayvancılıkla uğraşılmıştır. Bu üç özelliği harmanlayarak ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu fuarda da tarım ürünleri ve kültürel Yörük yaşamının geleneksel malzemelerini sergiledik. Gösterilen yoğun ilgiden memnunuz. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmalarımızın semeresini almayı ümit ediyoruz. Erdemli’yi geliştirebilmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Aynı tarihlerde İstanbul’da düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından birisi olarak kabul gören 'EMITT 2016' fuarında da eş zamanlı olarak Erdemli’yi temsil etmek üzere stant açtıklarını belirten Tollu, “Bir taraftan hizmet üreterek bir taraftan da ilçemizi tanıtarak, şehrimizin gelişimine katkı sunuyoruz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal