Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, önümüzdeki 5 yılda gerçekleştireceği hizmetler ve hayata geçireceği projelerle ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. Oldukça iddialı konuşan ve tek amacının Mezitli’de yaşayanların mutlu olmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Tarhan, vereceği hizmetlerle sevgi ve barış içinde yaşanan bir Mezitli oluşturmayı hedeflediğini söyledi. Mezitli için söz verdiği projelerin hiçbirisinin hayali olmadığını vurgulayan Tarhan, projeleri arasında olmayan işler de yapacaklarını kaydetti. Özellikle sahil düzenlemesi ve kuzeyde bir ‘Mutlu Yaşam Köyü’ yapmanın en önemsediği iki konu olduğunu ifade eden Tarhan, “Mezitli’de Avrupai tarzda, dünyanın turizm merkezlerindeki gibi temiz, örnek, çağdaş bir sahil düzenlemesi yapacağız. Şu anda Tece ve Davultepe bölgemizde kanalizasyon eksikleri var, o çalışmalarımız yapılıyor, atıksu arıtma tesisiyle bağlantılı olarak. Bazı bölgelerde sahil bandında kıyı kenar çizgisinden geçeceği için onu bekliyoruz. Belli bir güzergahı Hazineden tahsis talebinde bulanacağız. O güzergahta yürüyüş yolu ve bisiklet yolu yapacağız. Bu benim en çok önemsediğim konulardan biri. Tüm Mezitli sahilinde yürüyüş yolu ve yanında bisiklet yolu yapmak. Buranın 24 saat yararlanılacak aydınlık bir mekan olmasını sağlayacağız. Güvenlik içinde her yaştan insan buraya gelsin, gecenin 3’ünde de olsa yalnız başına bir hanımefendi gelip orada otursun, denizi seyretsin istiyorum. Benim hayalim bu. Bu mütevazı bir şeydir aslında, belki mali boyutu biraz büyüktür ama en çok önemsediğim konulardan birisi sahilde bu” diye konuştu.

“NASIL ÇAĞDAŞ KENT OLURMUŞ, HERKESE GÖSTERMEK İSTİYORUM”

Kuzey bölgede ise müzik seslerinin yayıldığı, emeklilerin bahçeleriyle uğraştığı, gençlerin spor yaptığı bir ‘Mutlu Yaşam Köyü’ yapmayı planladığını söyleyen Tarhan, “Minyatür bir köy olacak bu ama nasıl bir çağdaş kent olurmuş, bunu herkese göstermek istiyorum burada. Her şeyiyle kent mobilyaları, yapıların mimarisi, güneş enerjisi, çöp kutusu, otobüs durağı ve elektrik direğiyle modern bir yer olacak bu köy. Orada hobi bahçeleri yapacağız. Hobi bahçelerimizde emekliler bahçe işiyle uğraşırken gençlerimiz spor sahalarında spor yapacak, sanatla uğraşanlar heykel, resim yapacak. Bunu nazım imar planı çalışmalarında oturtacağız. Burada en büyük maliyet üst yapıdan ziyade arsa maliyeti olacak. O maliyeti de minimize etmek için hazineye ait olan arazilerin bulunduğu bölgede seçmek istiyoruz. Burada bir taraftan müzik sesleri duyulsun bir taraftan da emeklilerimiz bahçe işiyle uğraşsın, piyano, keman sesi gelsin, gençler basketbol, tenis oynasın. Böyle bir komple bir proje uygulamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKES ARTIK MEZİTLİ’DE YAŞAMAK İSTEYECEK”

30 Mart seçimlerinden bu yana geçen sürede bazı projelerini hayata geçirdikleri bilgisini de veren Tarhan, Aşevi’ni Ramazan ayına yetiştirdiklerini, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü’nde de Mezitli Deresi’nin kenarında Emekli Evi’ni açtıklarını belirtti. “Söylediklerimin hepsini tek tek yapıyorum” diyen Tarhan, ilçede yapacakları kültür merkezi için yeri bulduklarını, biraz büyütmek için çalışma yaptıklarını aktararak, denize yakın güzel bir yerde Mezitli’ye kültür merkezi kazandıracaklarının altını çizdi. Tarhan, sanatsal çalışmaları çoğaltacaklarını da dile getirerek, şu anda belediyenin sanatevinde 14 dalda kurs verildiğini, bunu daha da geniş kitlelere yaymak istediklerini kaydetti.

“Geçen 3 aylık süreçte dahi bazı şeyleri değiştirdiğime inanıyorum” diyen Tarhan, sahildeki temizlik çalışmasını örnek vererek, artık Mezitli’den taşınmak isteyen vatandaşların sahil bandındaki temizlik çalışmasını görünce gitmekten vazgeçtiklerini ifade ettiklerini anlatarak, şöyle devam etti: “Bu çok önemli benim için. İşte benim söylemek istediğim bu. Herkes artık Mezitli’de yaşamak isteyecek, Türkiye’nin her yerinden insanlar. Bunun için mevcut altyapı bitiyor, kanalizasyon olmayan hiçbir yerimiz kalmayacak. Sadece Kuyuluk bölgemiz var, onu da Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz. Kuyuluk bölgesindeki kanalizasyon sorunu bittiği zaman merkezde hiçbir kanalizasyon sorunumuz kalmayacak. Tece-Davultepe bölgesinde oldukça az Berdan’dan su alamayan yerlerimiz var, yeraltı suyu kullanan. Onun da yakın tarihlerde proje ihalesi yapıldı ve hemen inşaat ihalesine geçilecek. Böylece su, kanalizasyon, yol gibi başta bu temel sorunlarımızı halletmiş olacağız. Yeni planlama bölgelerinde de yeni ulaşım yolları yapacağız. Trafik de yarınlarda önemli bir sorun olacak çünkü. Trafik sorununu aşabilmek için alternatif çevre yolları yapılacak ve bunların altyapıları da tabi Büyükşehir ile koordine içerisinde gerçekleşecek bir çalışma.”

“BÜYÜKŞEHİR İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi ile şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadıklarına vurgu yapan Tarhan, uyum olmaması için bir neden görmediğinin de altını çizdi. Tarhan, “Eğer Büyükşehir Mersin için çalışıyorsa, biz öncelikle Mezitli, genelde Mersin için çalışıyorsak, ortak paydamız buysa bir sorun çıkmaması gerekir diye düşünüyorum. Sırf siyasi düşüncesi farklı diye bir belediye başkanına karşı duruş sergilenmesine karşıyım. Ama yanlış bir harekete, alınan bir yanlış karara karşı da tabi ki karşı duruşumuz her zaman olacaktır” ifadelerini kullandı.

Tek amacının, Mezitli’de yaşayan insanların mutlu olmaları, barış içerisinde yaşamaları, sabah kalktıkları zaman gece yatıncaya kadar güler yüzlü olmaları, birbirlerine sevgi ve saygıyla yaklaşmaları olduğunu vurgulayan Tarhan, sözlerini şöyle bitirdi: “Yoksa belediye hizmetleri, asfaltı, yolu, suyu, kanalizasyonu bunlar bir şekilde çözümlenecek olaylardır ama bizim için kalıcı olan Mezitli’nin tarihini korumak, tarihimize sahip çıkmak, geleneklerimize sahip çıkmak. Sevgiyle saygıyla barış içerisinde yaşamaya alışacağız ve sürdüreceğiz. Benim birinci görevim bu.”
Editör: Barış Köksal