Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi ve Mezitli Tüm Emekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ‘Mezitli’de Emekli Olmak’ konulu bir panel düzenlendi. Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Salonu’nda gerçekleştirilen panelin moderötörlüğünü Mezitli Tüm Emekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt yaptı. Panele konuşmacı olarak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Erkan Aktaş, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, Sosyolog ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Üyesi Ayten Yılmaz Yaprak katıldı.
Akbudak: “En fazla emekli yoğunluğu Davultepe’de”

Panelde, Mezitli Kent Konseyi tarafından Mezitli’de yaşayan emeklilerin sosyal durumu, yaşadıkları sıkıntılar, bölgenin emeklikler tarafından tanınırlığı konularında yapılan anketin sonuçları slayt gösterisiyle sunuldu. Sosyolog Yaprak’ın, emeklilik olgusunu ve toplumsal alanda daha fazla ön plana çıkmaları için yapılması gerekenleri anlattığı panelde, Emekliler Derneği Şube Başkanı Akbudak ise Mezitli’nin emekliler için daha avantajlı bir ilçe olduğunu ifade etti. Mersin’deki tek Emekli Evi'nin Mezitli’de olmasına dikkat çeken Akbudak, Mersin’de en fazla emekli yoğunluğunun Davultepe’de olduğu bilgisini vererek, “Keşke Mezitli’de olan olanakları emeklilerin yoğun olduğu diğer ilçelerde de gerçekleştirebilseler” dedi.

Tarhan: “Aktif Yaşlanma Evi’ni yakında hizmete sunacağız”

Başkan Tarhan ise 30 Mart’ta göreve geldiğinde ilk verdiği sözün 30 Haziran’da ilçeye bir Emekli Evi yapmak olduğunu anımsattı. Bu sözünü yerine getirdiğini ve Emekliler Günü’nde bir Emekli Evi yaptıklarını belirten Tarhan, “Bununla da yetinmedik, emeklilerin en yoğun yaşadığı ilçe olan Mezitli’de, Alzheimer Derneği’nin de görüşünü alarak Aktif Yaşlanma Evi’ni yaptık. Şu an bina tamamen bitti, çevre düzenlemesini yaptıktan sonra hizmete sunacağız. Yine sadece emeklilerimizin değil, tüm insanlarımızın zamanlarını daha değerli işlerde harcaması adına Gönüllü Evleri açtık. Birçok mahallede hayata geçen Gönüllü Evlerinin sayısı 10'a yaklaştı. Burada çoğu emekli ve özellikle kadın olan vatandaşımız el emeği ile çocuk okutuyorlar” diye konuştu.

Mezitli’de insanların daha sessiz ve sakin bir yaşam istediğinin altını çizen Tarhan, “Eskiden mahallelerde park istenirdi, şimdi parkın evinin uzağında olmasını istiyor. Spor sahasındaki top sesinden rahatsız oluyor. Bizde seçim çalışmamızda gümbür gümbür davullu zurnalı bir müzik seçmek yerine daha klasik bir müzik seçtik. Emeklilerin ne istediğini biliyoruz ve onların istediği bir yaşamı sunmak için çalışmalarımızı programlıyoruz. Çünkü biz ‘Mutlu Mezitli’ sloganı ile yola çıktık ve Mezitli’de halkımızın mutlu olması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz” diye konuştu.

“Sadece emeklilerimizi değil tüm insanlarımızı düşünüyoruz. Halkımızın mutlu olması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Anket sonuçları da gösteriyor ki, emekliler Mezitli’de olmaktan mutlu” diyen Tarhan, emeklilerin kahvede kağıt oyunu oynamak yerine daha çağdaş ve Atatürk ilkeleri ışığında bir toplum oluşturmak adına çalışması gerektiğini ifade etti.
Editör: Barış Köksal