Mersin polisi, drone ile havadan uygulama yaparak trafik ihlali yapanlara ceza yazdı. Emniyet kemeri, ışık ihlali, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşma gibi trafik ihlalleri havadan tespit edilirken, sürücüler dronu havada fark etmedi. İlk kez böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını belirten sürücüler, bir daha kural ihlali yapmayacaklarını ifade ettiler.

İlk kez Kurban Bayramı öncesi başlatılan drone destekli uygulamalar devam ediyor. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bu yöntemle kentin birçok noktasında uygulama yapmaya başladı. Özellikle aşırı hız, kemer kullanımı konusunda sürücüleri hem uyaran hem de uymayanlara ceza yazan ekipler, havadan da drone ile kontrol yapıyor. Karada radar ekipler havada ise drone, aşırı hız, emniyet kemeri, ışık ihlali, seyir halinde iken cep telefonu ile konuşma gibi trafik ihlallerini tespit ediyor. Ayrıca belli bölgelerde bulunan sivil ekiplerde sürücülerin ihlallerini belirleyerek, çevirme noktasına bildiriyor. Ekipler, özellikle toplu taşıma araçlarında fazla yolcu ve durak harici indirme ve bindirme konusuna dikkat ediyor.

Çevirme noktasında trafik ihlali yapan araçları durduran ekipler, kamera kayıtlarına yansıyan hataları sürücülere bildirip cezai işlem uyguluyor. Sürücülere özellikle emniyet kemeri kullanmaları, alkollü, yorgun ve uykusuzken araç kullanmamaları yönünde uyarılarda bulunan ekipler, ışık ihlallerinin de trafik kazalarında büyük kayıplara neden olduğunu anlattı. 

Sürücüler dronenin uçtuğunun farkında olmazken, ilk kez böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını ifade ettiler. 
Editör: Barış Köksal