Mersin'in sevilen sanatçısı Erdinç Bektaş, İstanbul kariyerinin ardından yeniden Lalozzi sahnesinde sevenleri ile buluşuyor. Başarılı sanatçı Bektaş, Mersin'de sahne almanın kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu belirterek, Lalozzi sahnesinde yeniden Mersinliler ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gece hayatının sevilen sanatçısı 23 yıllık tecrübesini ve müziğe verdiği önemi cukurovaexpres.com editörü Barış Köksal'a anlattı.

İşte başarılı sanatçı Erdinç Bektaş ile yaptığımız özel röportaj;

Bize kendinizden bahseder misiniz ?

Yaklaşık 23 yıldır müzik yapıyorum. Müziğe olan bağlılığımı Mersinliler çok iyi bilir. Yıllar önce yine Mersin sahnelerinde müzik yapıyordum. Şimdi yine önceki yıllarda olduğu gibi Lalozzi'de sahne almaya devam edeceğim. Müzik ruhum her zaman eğlence odaklıdır. O yüzden sahnede en çok ben eğleniyorum. Ben eğlendiğim için sahnedeki herkes eğleniyor. Sahnedeki ışığınız ve enerjinizi sizi dinlemeye gelen insanlara yansıtmanız gerekiyor. Bunun için enerjimi her gün üst seviyelerde tutmaya çalışan birisiyim. 

Mersin'de ki eğlence sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mersin'in eğlence sektörünün çeşitliliğe ihtiyacı oladuğunu düşünüyorum. Baktığımız zaman birbirini tekrar eden programlar hakim. Bunların biraz da farklı kültürlere hakim olması açısından hem tarz olarak hem de repertuar olarak değişik modlar olması gerekiyor. Biz de Lalozzi'de bunu sağlayacağımıza inanıyoruz. Müzik evrensel bir olgudur ve ortamda her kesime hitap etmeniz gerekiyor. Birinin sevdiği müzik tarzını diğeri sevmeyebilir. O yüzden repertuarı geniş tutarak her kesimin eğlenmesini sağlayabilmeniz gerekiyor. Mersinlilerin yapısına bakacak olursak; Eğlenceyi seven ve aynı zamanda eğlenmeyi bilen bir toplum. Bu açıdan bu durumu sürdürebilir hale getirebilmek adına hem mekan işletmecilerinin hem de sanatçıların kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. 

Lalozzi'ye dönüşünüz Mersinliler tarafından nasıl karşılandı?

Beklediğimin çok üstünde tepkiler aldım. Mersin halkı ile aramızda farklı bir bağ var ve bu aradan uzun yıllar geçse de kopmayacaktır. Lalozzi ile başladığımız günden itibaren sahnenin oturması biraz zaman alır diye düşünüyordum ama sahneye çıktığım ilk gün mekanda boş masa kalmamıştı. Bu beni çok sevindirdi ve sonraki günlerde de aynı şekilde devam ettik. Lalozzi kendini kanıtlamış bir mekan hem lalozzi ailesi hem de Mersinlilerle olmaktan büyük keyif alıyorum.

Uzun yıllardır müzik yapıyorsunuz. Hayatınızın uzun bir bölümünü müziğe adadınız. Bu açıdan Türk müziğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye'de dünya çapında kendini kanıtlamış ve kabullendirmiş birçok müzisyenimiz var. Türk müziğini belirli sanatçılarımızın şarkıları dışında batıda dinlenen bir tarz olduğunu düşünmüyorum. Teknoloji açısından batı ile aynı olabiliriz ama vizyon açısından maalesef batının biraz daha gerisindeyiz. Ülkemizde genç yetenekler var ve her yıl yeni birisi güzel bir şarkı ile çıkış yapabiliyor. Bu bizi her ne kadar sevindirse de avrupa pazarında maalesef bir yerimiz yok. 

Son olarak Mersinlilere neler söylemek istersiniz?

Kafa dağıtmak, eğlendirmek ve deşarj etmek için ekibimiz ile birlikte haftanın 6 günü Lalozzi sahnesindeyiz. Daha önce Lalozzi'nin enerjisini tatmayanlar için gelip mutlaka bizimle eğlenmelerini tavsiye ediyorum. Her insanın kendini şımartmaya ihtiyacı vardır. 

Editör: Barış Köksal