Düzenlenen etkinliğe Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Süleyman Sönmez, ÇUGİDER Başkanı Süleyman Aktaş, ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan, MESİAD Başkanı Hasan Engin, ÇUGİDER Onursal Başkanı Mazlum Balkan, teknoloji uzmanı Dinçer Karaca, Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Volkan Güngör, ÇUGİDER Yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇUGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Aktaş, işsizliğin küresel bir sorun olduğuna dikkat çekerek, istihdam odaklı çalışmaların daha sürdürülebilir olması gerektiğini belirtti.

Aktaş, ‘Çukurova Genç Girşimci İş İnsanları Derneği olarak ; Toros Üniversitesi ile 2 Yıldır imzaladığımız İş birliği protokolümüz bulunmaktadır. Önceliğimiz buradaki öğrencilerimize stajyerlik imkanı sağlamak, iş hayatına geçiş öncesi onları sektöre ve arzu ettikleri işlere hazırlamak adına, geçiş politikalarını daha iyi koordine etmektir. Gençlerde işsizlik ülkemiz ile sınırlı kalmayan küresel bir sorun haline gelmiştir. Son yıllarda maalesef ülkemizde ki Genç yetişkinler arasında da işsizlik oranları yükselmektedir. Tüm gençlerimizin, Özellikle istihdam noktasında ilk arananlar arasında olan deneyim eksikliklerini tamamlamaya ihtiyacı vardır. Bu bağlamda genç arkadaşlarımızın istihdamla ilgili kaygılarına destek olmak adına,  “İLK FIRSAT PROGRAMI 6 AY 6 GENÇ”  Projemizin protokolünü imzalayarak böyle bir projeyi hayata geçirmiştik. Bu projenin fikir sahibi Derneğimizin Yürütme Kurulu üyesi Sibel Gelbul’a da ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Protokol kriterlerine uygun, mezun genç arkadaşlarımızdan bir kaçı bu sene proje kapsamında projeye destek veren destekleyici firmalarımızla işbirliği protokolü imzalayarak pratikteki ilk karşılıklar da gerçekleşmiş oldu.

Proje kapsamında Kısaca, mezun gencimiz destekleyici firmada 6 ay,  ücreti, yol ve yemek gideri ve SSK güvencesi firma tarafından karşılanmak suretiyle 6 ay çalışacak. 6 ayın sonunda  karşılıklı memnuniyet sağlandığı taktirde genç arkadaşımız bulunduğu pozisyonda işine devam edecektir.

Elbette kendilerine bir fırsat sunulan genç arkadaşlarımızın tümü bu olanağa karşılık, onların da bu 6 aylık zamanı iyi değerlendirmeleri ve kendilerine sürekli bir iş  fırsatı haline çevirmeleri gerekmektedir.

Buradan tekrar fikrin proje sahibine ,destekleyici firmalara, Toros Üniversitesinde bu yolda bizimle emek veren tüm değerli hocalarımıza , ÇUGİDER  ailesine ve bugün bizlere katılımlarıyla, konuşmalarıyla destek veren   kıymetli konuşmacılarımıza ayrıca desteği olan herkese teşekkür eder, şükranlarımı sunarım’ dedi.

Geleceğin gençlere emanet olduğunun altını çizen Çukurova SİFED Başkanı Süleyman Sönmez ise, gençlerin ileri teknoloji ürünlerinin getirdiği avantajlar üzerinde durması gerektiğini belirterek, sanayi 4.0 kavramına eğilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Editör: Barış Köksal