Yenişehir Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı’nın finanse ettiği, Mersin Valiliği’nin desteklediği ve eğitimlerine Ocak ayında başlanan “Sporla Hayata Projesi” kapsamında, 20 öğrenciye yüzme, 20 öğrenciye tenis, 20 öğrenciye de cimnastik branşlarında eğitim verildi. Yenişehir ilçesindeki Çiftlikköy, Kocavilayet, Necati Bolkan ve Batıkent İlkokullarından seçilen 60 öğrenciye, proje kapsamında spor malzemeleri, spor kıyafetleri ve çeşitli mantık oyunları hediye edildi. Eğitimlerin sonunda yapılan mini turnuvalarda dereceye giren ilk 3 öğrenciye ise madalya verildi.

Bu çerçevede, projenin kapanışı olan cimnastik yarışmasına Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Yenişehir Spor İlçe Müdürü İrfan Akar, Proje Koordinatörü Özen Panayır, tenis, yüzme ve jimnastik antrenörleri ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Kaymakam Özarslan, burada yaptığı konuşmasında, projeden faydalanan çocukları Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan tenis, cimnastik ve yüzme salonlarıyla da tanıştırdıklarını belirterek,”Çocuklarımız ve ailelerinin faydalandıkları bu salonları sahiplendirdik. Çocuklarımızı bu salonlara yakın ilkokullardaki dezavantajlı öğrenciler arasından seçtik. Çocuklarımızı antrenör, tesis, spor malzemeleri ile buluşturacak bir koordinasyon sağlandı. Projede bizi yönlendiren ve 110 bin TL bütçeyi tahsis eden Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’na çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Barış Köksal