9 ilden 35 bayan ve 60 erkek olmak üzere toplam 95 sporcunun katıldığı müsabaka, Edip Buran Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Karşılaşmaları izleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, müsabakalara verdiği desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Organizasyona davet edilen tek protokol üyesi olan Tuna, plaketini eski taekwondoculardan Salih Ömürtaş’ın elinden aldı.
Tuna, burada yaptığı konuşmada, çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençliğe büyük önem verdiklerini vurgulayarak, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için gençlerin spora yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Belediye olarak bu kapsamda 10 yıldır Toroslar ilçesi genelinde 3 tam teşekküllü spor kompleksi, 11 semt basketbol ve 11 semt futbol sahası inşa ettiklerini dile getiren Tuna, ayrıca her yıl yaz aylarında spor okulları açarak gençleri spora yönlendirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Salon sporlarından olan taekwondonun, kişilik ve özgüven kazandırılmasında büyük katkılar sağladığını belirten Tuna, Güney İlleri Taekwondo Dostluk Müsabakalarına destekte bulunmaktan büyük şeref duyduklarını ifade ederek; “Geleceğin sağlıklı ve sağlam olabilmesi için bir milletin geleceğine sahip çıkması gerekir. Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Taekwondo Federasyonu nezdinde düzenlenen müsabakaya katkıda bulunmaktan büyük şeref duydum. Bundan sonraki organizasyonlarda da her zaman gençliğin yanında olacağız ve destek olmaya devam edeceğiz. Toroslar Belediyesi olarak çocuklarımız ve gençlerimiz hangi spor branşında eğitim almak istiyorlarsa o branşta spor yapmalarını istiyoruz ve kendilerini bu doğrultuda yönlendiriyoruz" dedi. Tuna, sporculara da seslenerek, taekwondonun bir savunma ve yarışma sporu olduğunu, gençlerin eğitim hayatını aksatmadan bu sporu yürüteceklerine inandığını belirtti.

Programın sonunda yaptığı başarılı hizmetlerle 10 yılda 5 kez 'Yılın Spor Adamı' seçilen Başkan Tuna, müsabakalara katılmak üzere çeşitli illerden gelen antrenörlere plaket takdim etti.
Editör: Barış Köksal