Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaları değerlendiren Mersin GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Soner Serttaş, 'Tarım Bakanlığı bakliyat üretiminin artması için harekete geçiyor. Bu anlamda sayın bakanımız tarafından yapılan açıklamaları oldukça önemli buluyor ve destekliyoruz' dedi.

'TÜRKİYE'DE BAKLİYAT ÜRETİMİ ARTTIRILACAK'

Serttaş, 'Ülkemizde bakliyat üretiminin arttırılması için 2017’den itibaren ‘Havza Bazlı Tarımsal Üretimi Destekleme Modeli’ uygulamasına geçildi. Bu kapsamda 21 ürün 941 havzada destekleniyor. Kuru fasulye, mercimek, nohut ve soyaya üretim desteği geliyor. Baklagiller ürünleri ile ilgili çeşitli destekler hali hazırda yürütülen projelerde yer alıyor, fakat yeni destekler ile bakliyat ürünleri arasında özellikle fasulye, mercimek, nohut ve soya desteklenecek. Bu anlamda sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz' dedi.

'BAKLİYATIN YARARLARI ANLATILMALI'

Serttaş son olarak, 'Bakliyatın yararları saymakla bitmez. Bakliyat ürünleri hem proteini yüksek hem çeşitli mineraller ve vitaminler bakımından zengin. Bunları çocukluk yaşlarında anlatmamız ve çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerini sağlamamız gerekmekte. Bu anlamda Ulusal Baklagil Konseyi (UBK) ve Mersin Ticaret Borsası'nın yaptığı çalışmaları yakından takip ediyor kendilerine teşekkür ediyoruz' dedi.
 

Editör: Barış Köksal