Soli Güneş Festivali’nin dün akşamki bölümünü Mezitli Belediyesi’nin kardeş kenti Almanya Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Angelika Schottler, Bölge Parlamento Başkanı Petra Dittmeyer ve belediye meclis üyeleri de izledi. Alman konuklara Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da eşi Mualla Yıldırım ile birlikte eşlik etti. Ali Altay’ın konserinin ardından bir konuşma yapan Başkan Yıldırım, festivalin ikinci gününde Almanya’dan gelen konuklarıyla daha da mutlu olduklarını söyledi. Konukların pazar günü ülkelerine döneceklerini belirten Yıldırım, “İnşallah bundan sonraki kardeşliğimizde onları daha uzun süreli ağırlıma imkanı bulabiliriz” dedi.

Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Schottler de konser alanını dolduran Mersinlileri selamlayarak, “Kardeş kent olarak yeni adımlar atıyoruz. Uzun süre kardeş kent olarak kalmayı istiyoruz. Festivale davet edildiğimiz içinde ayrıca teşekkür ediyoruz. Burada etkileyici bir atmosfer var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan sanatçı Bengü, performansıyla izleyicilerin coşkusunu artırırken, vatandaşlar Bengü’nün şarkılarına konser boyunca eşlik ettiler.
Editör: Barış Köksal