Mersin'de hava sıcaklarının her geçen gün daha da artması birçok vatandaşı deniz ve yayla tatiline yönlendirirken, bu imkanı bulunmayan ve çalışmak zorunda olan vatandaşlar da var. Tıpkı fırıncı esnafı gibi. Hissedilen sıcaklığın yaklaşık 50 dereceye çıktığı kentte, fırın sıcağından bunalan esnaf, sık sık su içerek serinlemeye çalışıyor.

Mersin’de giderek etkisini yükselten hava sıcaklığı 50 dereceyi buldu. Fırıncılık mesleğiyle uğraşan esnaf zor anlar yaşarken, bunaltıcı sıcaklarla fırın sıcaklığının birleştiği bir ortamda serinlemenin çaresini arıyor. Mersin’in Akdeniz ilçesi Burhan Felek Caddesi üzerinde bulunan Efes Ekmek Fabrikası’nda çalışan fırıncılar, zaten sıcak bir ortamda çalıştıklarını ve aşırı sıcaklar nedeniyle çok daha zor anlar yaşadıklarını ifade ettiler. 

Her gün 08.00-19.00 saatleri arasında çalışmak zorunda olan fırın çalışanları, aşırı sıcaklar nedeniyle ürettikleri ekmeklerin de çabuk kurumasından yakınıyorlar. Hayatı olumsuz yönde etkileyen aşırı sıcaklar karşısında önlem almaya çalışan esnafın bulduğu yöntem ise sık aralıklarla su içmek. 
Editör: Barış Köksal