Mersin’in Silifke ilçesinde Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı.

2019 Yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi nedeniyle Silifke’de yapılan Trafik Haftası etkinliklerinde, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir tarafından motosiklet sürücülerine, 25 adet kask dağıtıldı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Anıt Meydanı’nda, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda, Trafik Büro Amirliği ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Trafik Ekipleri ile birlikte kasksız motosiklet sürücülerini uyararak kask dağıttı.

Silifke’de motosiklet kullanımının çok yoğun olduğunu belirten Cinbir, "Motosiklet sürücülerinin maalesef kask takmadan trafiğe çıktığına şahit oluyoruz. Bazen de yaşanan trafik kazalarında vatandaşlarımız, gençlerimiz hayatlarını kaybedebiliyor. Bugün Emniyet Müdürlüğümüz, jandarma komutanlığımız ve bu birimlere bağlı ekiplerimizle bugün toplumda farkındalık oluşturma, özellikle de kask takmanın faydalarını anlatabilme, kask takmanın önemini anlatabilmek için motor sürücülerimize kask hediye ettik. Umuyorum ve diliyorum ki motorlarla trafiğe çıkan herkes kask takma alışkanlığını edinir, bizde motordan kaynaklı kazalarda vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmelerine şahit olmamış oluruz" dedi.

Ailelerinin çocuklarına hediye olarak motosiklet aldığına dikkati çeken Cinbir, şunları kaydetti:

"Motosikletler evden işe işten eve kullanılmasıyla birlikte gençlerimizin trafikte amaçsız, başı boş gezmeleri şeklinde karşımıza çıkıyor. Buda zaman zaman trafiğin tehlikeye düşürülmesine sebep oluyor. Hem bir birey olarak hem de Silifke Kaymakamı olarak ailelere de söyleyeceğim şey şudur, motosiklet kullanımını biraz sınırlamakta fayda var. Çünkü hemen her hafta gençlerimizin kazalar sonucu hayatını kaybettiğini, yaralandığını, sakat kaldıklarını görüyoruz. Ayrıca motorlarımıza da sahip çıkamıyoruz. Kendilerinin kullanması için aldıkları motorları ehliyetsiz olan 14, 15, 16 yaşındaki çocuklarımız macera adına ailelerinden ve iş yeri sahiplerinden habersiz evlerinden, dükkanlarından alarak trafiğe çıkabiliyorlar. Hatta plakası olan motorların plakasını sökerek veya okunmasın diye eğdiklerini görüyoruz. Bu konuda bir duyarlılık oluşturmaya ihtiyaç var. Motor kazalarında hayatlarını kaybetmemesi için gençlerimize daha farklı eğlenceler bulmamız gerekiyor. Motosikletle gezmenin bir eğlence olduğu bir ilçe olmaktan çıkmamız gerekiyor."
Kaynak: iha