Açılış öncesi Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Nasuhoğlu tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyularak, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Temizlik Haftasının açılış konuşmasını Silifke Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Esin gerçekleştirdi.

Projenin 4. yılını kutladıklarını belirten Silifke Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Esin, “Kent Konseyi Kadın Meclisinin projelendirdiği, Silifke Belediye Başkanı ve Belediye Meclisinin kabul edip uygulamaya koyduğu geleneksel hale getirilen “Silifke’miz Evimiz, Evimiz Tertemiz” konulu projenin bu yıl 4’cüsünü başlatmanın gururunu yaşıyoruz.

Amacımız yaşadığımız bölgeyi temiz bir toplum, temiz bir kent, vicdanen ve ahlaken çevre bilinci açısından duyarlı bir şehir haline getirmektir. Kentlerin de ruhu, kimliği ve bilinci vardır. Bunları ise içinde yaşayan toplumlar kazandırır. Sonuç olarak önce birey, sonrada toplum temiz olacak ki kentlerimiz tertemiz olsun” dedi.

Silifke Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman çevrenin önemine değinerek, “Hava kirliliği, canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve/veya maddi zararlar meydana getiren havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerinde miktar ve yoğunluğa ulaşmasıdır. Bir başka deyişle hava kirliliği; havada katı, sıvı ve gaz şeklindeki yabancı maddelerin insan sağlığına, canlı hayatına ve ekolojik dengeye zarar verecek miktar, yoğunluk ve sürede atmosferde bulunmasıdır. İnsanların çeşitli faaliyetleri sonucu meydana gelen üretim ve tüketim aktiviteleri sırasında ortaya çıkan atıklarla hava tabakası kirlenerek, yeryüzündeki canlı hayatı olumsuz yönde etkilenmektedir. Silifke Kent Konseyi olarak her yıl farklı bir konuyu gündeme aldığımız bu yılda hava kirliliğini gündeme taşıyacağız” dedi.

“Temizlik haftasında bu yıl hava kirliliğini gündeme getiriyoruz” diyen Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Nasuhoğlu, “Etkinliğimiz bugün açılışla başlayacak olup, 21 Mart Perşembe günü Belediye Kültür Merkezinde hava kirliliği konusunda panel ile devam edecektir. Ayrıca 22 Mart Cuma günü Anıt meydanında Grup Ritmix ve Kolpa konseri ve kan bağış kampanyası, 23 Mart Cumartesi günü Çamlık ve Çamdüzü piknik alanları temizliği ve 24 Mart Pazar günü Çamdüzü piknik alanında piknik düzenlenecektir. Etkinlik 25 Mart Pazartesi günü şiir, kompozisyon ve en temiz okul yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtında toplanan öğrenciler, protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehir merkezinde yürüyüş yaptılar. Yürüyüş esnasında Silifke Belediyesi tarafından esnaflara ve vatandaşlara ağaç fidanları ile çiçek fideleri dağıtıldı.

Editör: Barış Köksal