Çocuklardan 14 yaşındaki Fahri Yiğit Yıldız, babası Muhammed Uğur Yıldız’ı arayarak Mersin’de olduğunu, gelip kendisini almasını istedi. Yıldız'ın, kendi telefonu olmadığı için bir kadından rica ettiği telefonla babasını aradığı öğrenildi. İlk önce arkadaşlarının da yanında olduğunu söylemesi üzerine aileler rahat bir nefes aldı. Ardından oğlunun telefonunu kullandığı kadınla konuşan baba Yıldız, “Sadece benim oğlum oradaymış ama ilk konuştuğumuzda yanında olduklarını söylemişti. Onlar biz konuşurken sanırım oradan ayrıldı” dedi.

Ardından hemen polisi arayan baba Yıldız, oğlunun kendisini aradığını belirterek, aldığı adresi Mersin polisine verdi. Oğlu Yıldız’ın polis tarafından teslim alındığını öğrenen baba Yıldız, diğer çocukların aileleri ile birlikte Mersin’e doğru yola çıktı. Fahri Yiğit Yıldız’ın arkadaşlarının gittiği yönü tarif etmesiyle birlikte kayıp iki genç de yolda Silifke istikametine doğru yaya olarak giderken bulundular.

Evlatlarının bulunmasına gözyaşları ile sevinen aileler, çocuklarına sağ salim kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

İki gün boyunca akıllarından bir sürü durum geçtiğini, evlatlarına kötü bir şey olmaması için dualarla iyi haberlerini beklediklerini belirten 16 yaşındaki Kadir İbrişim’in annesi Emine ve babası Kadir İbrişim, "Çocuğumuz sağ salim geldi ya Allah'a şükürler olsun. Mersin’de çocuklarımıza telefon açmasına izin veren ve polis gelene kadar sahip çıkan kadından Allah razı olsun. Allah ne muradı varsa ona versin. Bize en güzel müjdeyi verdi" dedi.
 
Editör: Barış Köksal