Hakkari’nin merkeze bağlı Ağaçdibi Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Mehmet İlker Şahin'in ailesine, Taşucu Mahallesi Toki Konutlarında bulunan bir daire ücretsiz olarak verildi. Başkan Mustafa Turgut’un bu kararı Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan meclis toplantısında onaylanarak resmiyet kazandı.
Şehidin ailesine ev verilmesi kararı Silifke kamuoyu tarafından takdirle karşılanırken, vatandaşlar, meclis üyelerine ve Başkan Dr. Mustafa Turgut’a teşekkürlerini dile getirdiler.

Silifkelilerin şehidine ve şehit ailelerine her zaman sahip çıktığını, sonuna kadar da çıkmaya devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Turgut, “Vatanımızın birliği ve bütünlüğü için, canlarını feda eden şehitlerimizin ailelerine borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Silifke olarak her zaman bir bütünüz ve bir aileyiz. İyi günde ve kötü günde bütün hemşerilerimizin yanında olduğumuz gibi şehit ailelerimizin de her zaman yanındayız. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz ve sonuna kadar da yapacağız” dedi.

Şehitlerin hatıralarını yaşatacak girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Turgut, “İsteriz ki bütün şehit ailelerimizi ev sahibi yapalım. Fakat bu uzun soluklu bir iş ve biz bu konuda önümüzdeki süreçte detaylı çalışmalar yapabiliriz. Meclisimizle görüşüp ve tartışıp bu konuda çözümler üretebiliriz. Bugün burada yaşayıp, nefes alabiliyorsak, bunun sebebi şehitlerimizdir. Onları unutmamalı ve hatıralarını yaşatmalıyız. Bu sebeple şehidimizin Yeni Mahalle’de bulunan evinin hemen yanında ki 5 bin m2’lik alanı park yaparak, buraya şehidimizin ismini vereceğiz. Silifke Belediyesi olarak şehit ailelerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu
Editör: Barış Köksal