Almanya-Hassloch Kardeş Şehirlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Tobias Meyer ve eşi Charlotte Meyer, Tobias Meyer’in Sekreteri Judith Fuhrmann, Bütün Kardeş Şehirler Başkanı Thomas Stumpf, Kardeş Şehir Komite Başkanı Eliasbeth Metzner ve Tercüman İnci Uzun Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Turgut, “İki şehir arasındaki kardeşlik anlaşmamız dün olduğu gibi bugün de en iyi şekilde devam etmektedir. Hassloch ve Silifke kardeş şehir heyetlerinin birbirlerini ziyaret etmeleri ve yaşadıkları kentlerle ilgili fikir alış verişinde bulunmaları, iki ülke insanları arasındaki dostlukların gelişmesine önemli katkı sağlamaktadır. Sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki çalışmalarımıza ve işbirliğimize daha fazla önem vererek, medeniyetlerin beşiği Silifke’mizi, gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtmaya devam ediyoruz.

Heyetler, karşılıklı gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerde iki ülke insanının hem birbirlerini hem de kültürlerini yakından tanıma imkânı bulmaktadırlar. Heyet ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek Almanya’da ilçemizin zenginliklerinin tanınmasına katkıda bulunacaktır. Silifke Belediyesi olarak bizlerde bu hususta üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyoruz” dedi. Silifke’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle bambaşka bir kent olduğuna vurgu yapan Kardeş Şehirlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Tobias Meyer, “Silifke gerek tarihi gerekse kültür zenginlikleriyle yaşanabilir bir ilçe. Kardeş şehrimiz Silifke’yi ziyaret etmekten ve burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldık. Silifke'yi ve Silifke insanını çok sevdik. Bu kardeşliğin bir ömür boyu sürmesi için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz” diye konuştu. Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Mustafa Turgut, kardeş şehir ekibine plaket ve Silifke’nin el yapımı nar ekşisi, zeytinyağı ile doğal güzellikleri anlatan broşürler takdim etti. Kardeş şehir ekibi de Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve başkan yardımcılarına getirmiş oldukları çeşitli hediyeleri takdim etti.
Editör: Barış Köksal