Işık, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci onur yılının kutlandığı bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kazanımlarına hep birlikte, her zamankinden daha çok ve içtenlikle sahip çıkıyoruz. Milletçe el birliği ve gönül birliği içerisinde birbirimizle kenetlenerek ülkemizin aydınlık geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin ilanının 91'inci yıldönümü olan bugünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz.

Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını olmuş, büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Geçen 95 yıl içerisinde Cumhuriyetimizin kazanımları milletimiz tarafından tümüyle sahiplenilmiş, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma ve modernleşme yolunda çok önemli adımlar atarak çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir.

bu tarihi gün dolayısıyla başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. 

Editör: Barış Köksal