Belediye Başkanı Can’ı, SEV ilköğretim okulu öğrencileri, Tarsus Muhtarlar Derneği yönetim kurulu üyeleri ve muhtarlar ile Türk Kadınlar Birliği yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti.
Konukları makamında kabul eden Başkan Can, sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerle birlikte Tarsus’u yöneteceklerini söyledi.

Başkan Can, “Tarsus hepimizin ortak noktası, hep birlikte daha güzel günler için sivil toplum örgütleriyle, odalarımızla, derneklerimizle, tüm kuruluşlarla şehrimizi hep birlikte yönetmek istiyoruz. Ben bay, bayan ayrımı yapmıyorum, yapmadım, yapmayacağım da. Sosyal projelerimizle inşallah en güzel günlerde sizlerle beraber olacağımıza inanıyorum” dedi.

Başkan can konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Yıllardır belediyede çalışan, yıllardır muhtarlarla ve STK’larla iç içe olan devamlı iletişim halinde ve herkesle iyi ilişkiler kuran bir belediyeci kimliğimiz var. Biz 45 mahalleye eşit şekilde hizmet götürerek ve halkımızın dualarını alarak bugünlere geldik. Yeni yasayla birlikte 129 köyümüz ve 5 beldemiz Tarsus Belediyesi’nin sorumluluk alanına dahil oldu. Belediyemizin geliri yaklaşık yüzde 50 oranında azalıyor. Taski Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü, Mezarlık Müdürlüğü, mezbahane hizmetleri büyükşehir yetki alanına geçiyor. Şehir içerisinde ilaçlama, köylerimizdeki ilaçlama, köy yolları, köylerin altyapısı içme suyu ve kanalizasyon işleri Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Köylerimizin sadece köy meydanları Tarsus Belediyesi’nin sorumluluk alanındadır. Aynı durum mahallelerimizde de uygulanacak. Su borusu patladığı zaman Mersin Büyükşehir Belediyesi gelip müdahale edecek. Böyle bir geçiş süresi yaşayacağız. Ama bizim işimiz belediyecilik, mesleğimiz belediyecilik inşallah Cenab-ı Allah’ın izniyle sizlerle beraber bu geçiş süresini göç gide gide düzelir mantığıyla, el birliğiyle gönül birliğiyle hepsinin üstesinden geleceğimizi söylemek istiyorum. Elele verip sorunların üstesinde geleceğimize inanıyorum.”
Editör: Barış Köksal