Tarsus Kaymakamlığı tarafından desteklenen Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Toplum Destekli Polislik Amirliği tarafından yürütülen “Gökkuşağı-Hayatın Renkleri” projesi ve yine İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa Terörle Mücadele Büro Amirliği tarafından yürütülen “Sevgi Çiçekleri” isimli projede yer alan öğrenciler, yaptıkları gösterilerle kendileri ile yaklaşık 1 yıldır ilgilenen polislerin 10 Nisan Polis Bayramını kutladılar.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen 10 Nisan Polis Bayramı kutlama etkinliğinde resim sergisinin yanı sıra, öğrenciler sırasıyla, karate, tiyatro, folklor, koro ve solo konser sunumu yaparlarken Çevik Kuvvet polisleri ise Harmandalı oyununu sahneledi.

Etkinliğinin finalinde sahneye davet edilen protokol üyeleri ‘Hayat Bayram Olsa’ adlı parçayı öğrenciler ile birlikte seslendirdiler.

10 Nisan Polis Bayramı kutlamasına katılan Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Garnizon Komutanı Albay Abdülkadir Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ufuk Solmaz etkinlikte görev alan Müzik öğretmenlerine ve projelerde yer alan öğrencilere çiçek verdiler.

Etkinlik ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, gerek “Gökkuşağı-Hayatın Renkleri” projesi gerekse “Sevgi Çiçekleri” isimli projenin Tarsus’ta başarı ile uygulandığını belirterek, “Okullarımızda eğitim gören, yardıma ihtiyacı olan, yetenekli ve sosyal aktivitelere meyilli olup maddi durumları olmadığı için müzik aleti alamayan öğrencilerimize yıl içinde yardımlarda bulunduk. Spor malzemesinden, giyimine ve çalmalı ve vurmalı müzik aletleri hediye ettiğimiz öğrencilerimiz müzik öğretmeleri ve polis ağabey ve abilerinin gözetiminde birlikte zaman geçirdiler. Düzenlenen etkinliklerde kaynaştılar ve çeşitli kurslar aracılıyla işte bu etkinlikte görüldüğü gibi bizlere konser verebilecek konuma geldiler. Ben bu projeye destek veren başta Tarsus Kaymakamımız Hasan Göç olmak üzere, diğer kurum amirlerine ve yöneticilere ve projede sorumluluk alan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.
Editör: Barış Köksal