Mersin Rotary Kulübü yöneticileri Divan Otel'de basın mensupları ile bir araya gelerek yaptıkları hizmetleri ve gelecekteki projelerini aktardı. İş meslek insanlarından oluşan, tamamen gönülülük esasına dayalı olarak kurulan ve gayesi insanlığa hizmet etmek olan Rotary Kulübü'nün Mersin ayağı, projeleri ve felsefesi ile bulunduğu şehre ve bölgeye hizmet verebilmeye özendiriyor. Yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile Mersin'de binlerce kişiyi topluma kazandırma, yardım, bilinçlendirme gibi birçok faaliyetlerle insanlığa ışık tutan hizmetler veren Mersin Rotary Kulübü, her yıl farklı bir üyenin başkanlığında topluma fayda sağlıyor. 

2430. bölgenin Rotary Kulüpleri arasında dünyanın en büyük bölgesi olduğunu ve bu bölgede Mersin Rotary Kulübü'nün en başarılı kulüp olduğunu belirten Mersin Rotary Kulübü Başkanı Serdar Vetem, ' Mersin Rotary'nin dünyanın en büyük bölgesinde en iyi olmasının en önemli özelliği takım oyunu oynuyor olmamızdır. Kendinden öte hizmet algısını düşünmek, başkasının problemini kendi problemimiz gibi görebilmek, Rotary'nin felsefesinde bunlar yatıyor. Bir başkasının çektiği sıkıntılar için, siz rahatınızı bozuyorsanız bu sizin içinizdeki iyiliği gösterir. İş hayatlarımızın dışındaki sosyal rahatlamamızı hizmet vererek sağlıyoruz' dedi.

Rotary'nin 200'den fazla ülkede örgütlenerek dünyanın en büyük STK'sı olduğunu belirten geçmiş dönem Mersin Rotary Kulübü Başkanı Dr. Serhan Antalyalı, ' Rotary Kulübü üyelerimiz dünyada insanlara ve insanlığa izmet etmek adına birbirleri ile yarışıyor. Rotary 36 bin kulüpten oluşuyor ve bu 36 bin kulüp 540 bölgeye ayrılmış durumdadır. Mersin'in de içinde bulunduğu 2430. bölge, Türkiye'nin tamamını kapsayan ve araların Türkmenistan, Kırgızistan,Azerbaycan, Kazakistan, Afganistan gibi toplam 8 ülkeyi de içinde barındıran dünyanın en büyük Rotary bölgesidir. Bizim bölgemizde 94 adet kulüp, 2 bin 250 tane Rotaryen var. Mersin Rotary Kulübü'de bu yıl 46. yaşını kutluyor.' dedi.

Rotary Kulübü'nün 6 konuda insani hizmet verdiğini belirten Antalyalı, ' Rotary Kulübü anne ve çocuk sağlığı başta olmak üzere, hastalıkların önlenmesi, temiz su çevre ve hijyen, eğitim ve işlevsel okur yazarlık, anlaşmazlıkların çözümü ve barış, son olrak da ekonomik gelişme ve toplumsal kalkınma gibi konularda insani hizmet veriyor. Rotary'nin dünyaya yaptığı en büyük hizmeti 1985 yılından bu yana yürütmekte olduğu 'Çocuk Felcini' yok etme kampanyası olmuştur. Dünyadan bir hastalığı silmek çok zordur, fakat Rotary kulübü araştırmaları ve katkıları ile çocuk felci hastalığı dünyada yüzde 99 oranında silinmiş durumdadır. Bu da bizim en büyük övünç kaynaklarımızın başında yer alıyor' ifadelerini kullandı.

Rotary Kulüpleri Ne Yapar?

Rotary Kulüpleri, yurtiçine ve yurtdışına, sağlık ve tıbbi malzeme temini, temiz su, gıda, iş geliştirme, yeni nesillerin gelişimi ve eğitim gibi kritik konularda ihtiyaç duyan milyonlarca insana destek sağlamaktatır. 

Rotary'nin amacı nedir?

Rotary'nin amacı bütün şerefli tebessümlerin temeli sayılan hizmet etme idealini teşvik etmek, geliştirmek ve özellikle; Tanışıklığın geliştirilmesinin bir hizmet fırsatı sayılmasını, iş ve meslekte erdemli olmanın bir değer olarak tanınmasını ve her Rotary üyesinin kendi meslek ve işini topluma bir hizmet fırsatı sayarak yüceltmesini, her Rotary üyesinin hizmet idealini kendi kişisel ve işine olduğu kadar toplum hayatına da uygulamasını, hizmet idealinde birleşmiş olan çeşitli meslek adamları arasında dünya çapında dostluk ilişkileri kurmak suretiyle uluslararası karşılık anlayışı, iyi niyet ve barış sevgisini gelitirmektir.

Editör: Barış Köksal