Kuyucuoğlu, MTSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kentin trafik etütleri ve ulaşım planı yapılmadan ihale yapılması ve Tulumba kavşak inşaatına başlanmasının trafik sorununu çözmeyeceği gibi yapılan kavşak projesinin de teknik açıdan yanlış olduğunu savundu. 

Meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Kuyucuoğlu, Monaray sisteminin çalışması ve pozitif ve negatif yanları konusunda da bilgi verdi. Kuyucuoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, Tulumba kavşağının Monaray sistemine uygun yapılacağı yönündeki açıklamalarına da değinerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in raylı sistem tercihinin 'Monoray' olması yönüne bir dayatma sergilemiştir. Böyle ciddi bir konuda ne zaman karar alındığını bile bilmiyoruz. Monoray için yaptıkları bir teknik geziyle 'Monaray’ın doğruluğuna ve uygulanabilirliğine karar veremezler” dedi.

Mersin kaynaklarının tekrar zayi olmaması için yerel yöneticilerin ulaşım planlarını süratle tamamlatarak tartışmaya açmaları gerektiğini belirten Kuyucuoğlu, “Kavşak projelerinin işleyişinin kamuoyu ile paylaşılması ve konuyla ilgili kurum ve kişilerin düşünce ve değerlendirmeleri alınarak Mersin kaynaklarının tekrar heba edilmemesini diliyoruz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal