Aşut mesajında şu ifadelere yer verdi: Zor bir yılı geride bırakıyoruz. 2016, doğrudan ekonomi odaklı olmasa da sonuçları ekonomiyi doğrudan etkileyen sıkıntılı gündemlerle geçti. Yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada büyük değişimler yaşandı. Barışın, kardeşliğin, birlikte hareket etmenin önemi daha da çok hissedildi. 

Bu dönemde ülke olarak, millet olarak hedeflerimizden uzaklaştırmak için mücadele edenler de oldu. Kimi zaman içimizdeki hainler, kimi zaman yurt dışındaki hasımlar, büyük bir Türkiye’nin inşa ediliyor olmasından, bölgesinde ve dünyada öncü bir Türkiye’nin yükseliyor olmasından rahatsız oldu. Önümüzdeki süreçte de olacaktır. Ancak biz dik duruşumuzu bugün olduğu gibi yarın da devam ettireceğiz. Birlikteliğimizi bozmayacağız. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi kimsenin bozmasına da izin vermeyeceğiz. 

Ülkemiz, önümüzdeki yıllarda da demokrasi, insan hakları ve kalkınma yolundaki çalışmalarını yeni başarılarla taçlandırmaya, sadece kendi sınırları içerisinde değil, bölgesinde ve dünyada bir istikrar merkezi olmaya devam edecektir. 

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen umutlarımızı ve heyecanımızı canlı tutarak yeni bir yılı karşılamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Dünyadaki kan, gözyaşı ve şiddet olaylarının dinmesi, insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı, huzur dolu bir dünyaya ulaşmamız en büyük temennimiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe ilişkin kaygılarını en aza indirebilmek, onlara daha güzel yarınlar bırakabilmek için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. 

Bu sorumluluk bilinciyle, her şeyin temelinin insan olduğunu unutmadan, ülkemizin sosyal ve ekonomik zenginliği olmaya devam edeceğiz. 2017 yılının bu anlamda kentimize, ülkemize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum. Çünkü ticaret sadece huzur ve güven olduğunda gelişir…

Editör: Barış Köksal