Erdemli ilçesinde geçtiğimiz hafta, kar erimesi ve yağmur sonucu ilçe merkezinden geçen Alata Deresi'nin, gelen selle birlikte debisi yükseldi. Derenin ıslah edilmeyen bölümlerinde su taşkınları oluşurken etrafındaki yollar ise sele kapılarak çöktü. Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler suların çekilmesinden itibaren yolların açılması için çalışma başlattı. İş makineleri vasıtasıyla heyelan riski bulunan bölgelere de müdahale edildi. Yolda oluşan göçüklerin ise yine iş makineleri marifetiyle onarılmasına devam ediliyor. Yolda trafik ise kontrollü olarak sağlanıyor. Onarım çalışmalarının 3 gün daha sürmesi öngörülüyor.
Sarılar Mahallesi sakinlerinden Adnan Çoban, mahalle yollarının oluşan sel sonucu çöktüğünü belirterek, belediye ekiplerinin çöken yolu onarmak için çalışma başlattığını söyledi.

İlçe genelinde bakım ve onarım çalışmaları sürüyo. Öte yandan, geçtiğimiz hafta yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle Erdemli'ye bağlı birçok mahalle ve yayla yollarında hasar oluştuğu bildirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinasyon Şube Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle yol bakım, onarım ve kar temizleme çalışmaları adı altında Gücüş-Sarılar yolu ile birlikte çalışmaların Çamlı-Kösbucağı yolu, Sıraç-İçmeler yolu ve Nohutharmanı-Doğusandal yayla yolunda da sürdürüldüğü öğrenildi.

Editör: Barış Köksal