Fidan dikim töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Akabinde Kur’an-ı Kerim okunup şehit Başsavcı Kiraz için dua edildi.

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, törende yaptığı konuşmada, “Osmaniye ilinde iki yıl birlikte görev yaptığım mesai arkadaşım, sevgili kardeşim, meslektaşımız Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan'daki adliyede menfur ve hain bir saldırı sonucu görevi başında şehit edilmiştir. Bu saldırı sadece Mehmet Selim Kiraz’a yapılmamıştır, bu saldırı adalet sistemimize ve bizzat milletimizin kendisine, huzurumuza, geleceğimize yapılan bir saldırıdır. Bu hain ve alçakça yapılmış olan terör saldırısını şiddetle kınıyor, bir daha böyle bir acıyı yaşatmamasını yüce Allah’tan niyaz eder, önce ailesine sonra tüm yargı camiamıza ve halkımıza başsağlığı dilerim” dedi.

Başsavcı Köklü’nün konuşmasının ardından fidan dikim törenine geçildi. Törene şehit savcının kız kardeşi Gülcan Can, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yargıtay üyeleri Salim Çevik, Sabahattin Öztemiz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Özcan, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Mersin Barosu Silifke Temsilcisi Mehmet Duman, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Tarsus, Erdemli, Anamur Cumhuriyet Başsavcıları, Adalet Komisyon başkanları, İdare Mahkeme başkanları, hakimler ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Barış Köksal