Kurban Bayramı’nı Bozyazı’da geçiren emekli Orgeneral Ergin Saygun, eşi Nermin Saygun ile birlikte Bozyazı Öğretmenevi'nde şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle yemekte bir araya geldi. Yemeğe, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız ile eşi Efser Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz ile eşi Fatma Cingöz, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, şehit yakınları, gaziler, eşleri ve çocukları katıldı. Saygun çifti yemekte şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek, tek tek hatırlarını, sağlıklarını ve isteklerini sordu. Yemek sonrası Denizci Mehmet Efendi Cami İmamı Mehmet Gülkaya, tarafından dua okundu. Duanın ardından konuşan Orgeneral Ergin Saygun, “Daha nice bayramlara hep beraber sağ salim ulaşır, kutlarız. Sizleri sağlıklı, neşeli tekrar bir arada görmek dileğiyle, hepinizin bayramını kutlarım. Katılımızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, gözlerinizden öperim” dedi.

Yemeğe katılan şehit yakınları ve gaziler de Saygun Paşa ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını, Allah’tan seneye tekrar bir araya gelmelerini nasip etmesini temennisinde bulundular.

Şehit annesi Yadigar Yağ ise Saygun Paşa’nın boynuna sarılarak, “Allah sana sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Sağol paşam, her zaman bizleri hatırlıyorsun, soruyorsun. Allah senden razı olsun" ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal