Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen hakim ve savcılara, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve avukatlar da destek verdi. 

Bir dakika saygı duruşunda bulunan hakimler ve savcılar adına konuşan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, "Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yitirmiş bulunmaktayız. Cumhuriyet Savcımızın şehit düştüğü haberi yüreklerimize bir kor gibi düşmüştür. Adalet camiasının her mensubu, bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır. Menfur saldırı şehit Cumhuriyet Savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Terör düşüncenin öz suyunu emer ve kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet emellerine asla kavuşamayacaktır. Milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük önlem her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak, geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi meslektaşları tarafından aynı kararlılıkla taşınacaktır. Bu tarz saldırılar yargı mensuplarının çıktıkları yoldan yürümekten asla alı koyamayacak ve onları asla yıldıramayacaktır. Saldırıyı şiddetle kınıyor, merhum şehidimize Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınları ve tüm yargı camiasına sabır ve metanet diliyorum. Yargı camiasının ve tüm milletimizin başı sağolsun" dedi.

Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen ise "Sayın savcımızın babası ve amcası Mersin Adliyesi'ne yıllarca emek veren arkadaşımız. Türkiye'de en önemli şey hukukun üstünlüğü ve demokrasi. Bu saldırı sadece hakimlere, savcılara değil avukatlara ve tüm demokrasimize yapılmış bir saldırıdır. Terörün ne dini olur, ne felsefesi olur, ne etiği olur. Biz Mersin Barosu olarak her türlü şiddeti, her türlü terörü nefretle kınıyoruz. Terör saldırısı artık vicdanları ciddi anlamda kanatıyor. Bu saldırı üzerinden avukatlık mesleğine yönelik bazı söylemler var, son derece acı. Biz avukatlar savunmayı temsil ediyoruz. İnsanların adil yargılanması ve davasının bir an önce bitirmesi için uğraşıyoruz. Son derece üzüntülüyüz. Umarım kalleş saldırı son olur. Bütün yargı camiasının başı sağolsun" şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal