Yıllardır bölgede ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşandığını, bölgenin yatırıma aç olduğunu ifade eden Akgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akgül, 'Hükümetimizin açıkladığı yatırım paketiyle birlikte bu bölgenin bambaşka bir konuma ulaşacağından eminiz. Yatırım paketi içerisindeki çalışmaların bölgeye yayılırken, adaletli bir paylaşım yapılması en büyük arzumuz. Bizler bölgedeki iş adamları olarak yatırım paketinde bize tanınan fırsatları, ülkemize vergi, halkımıza istihdam olarak çevirmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya hazırız. Bu güne kadar lojistik, alt yapı, ulaşım, güvenlik gibi sorunlardan dolayı yatırım yapamadığımız bu bölgelerde önümüzdeki 10 yıllık süreçte büyük değişimler yaşanacağını görebiliyoruz. Ve biz bu değişimlerin bölgede adaletli bir şekilde gerçekleşmesinden yanayız’ dedi.

Diyarbakır’ın yüzölçümü olarak en büyük ilçesi olan Çınar İlçesi’nin coğrafi şartlarının yatırıma çok elverişli olduğunu da bildiren Akgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akgül, ‘1.952 Km²’lik yüzölçümüyle coğrafi alan itibariyle Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Çınar yatırıma aç bir bölgedir. Diyarbakır Merkezine olan uzaklığı 32 km olan ilçemizde Pir İbrahim Mağarası, Kale’i Zerzevan, Hıdır Kalesi ve Güzel Şeyh Kasrı gibi tarihi mekânlar da bulunmakta. Göksu Çayı ile Dilaver Çayı gibi akarsular, Beş­pınar, Yukarı Ortaviran, Künreş Göletleri ve Göksu Barajı gibi durgun su kynakları bulunmaktadır. Diyarbakır – Mardin arasında duble yol bağlantısının tam ortasında olması münasebetiyle lojistik bir üstünlüğe sahip olan Çınar İlçemiz, yatırımı destekleyen bir çok kurum ve kuruluşa sahiptir’ dedi.

‘Çınar Bozulmamış Bir Beyliktir’

 Akgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akgül, ‘Ben her zaman şunu söylerim ki, ‘Çınar Bozulmamış Bir Beyliktir’. Örf adetleriyle, misafirperverliği ile Diyarbakır’ın yüz akı olan bu ilçemizin daha da gelişim göstermesi için Yatırım Destek Paketi’nden hak ettiğini alması en büyük arzumuzdur. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak bu bölgede yapılacak olan her yatırımı sonuna kadar destekleyeceğiz. Hükümetimizin de, bölge halkının kalkınması adına yapılacak yatırımlara sonsuz destek vereceğinden kuşkumuz yok. Çınar bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Bölgedeki istihdam oranları arttıkça bölge terörden uzak duracak, insanlar daha refah bir ortamda hayatlarını sürdüreceklerdir. Buradan ‘Yatırım Destek Paketi’ni bölgemizde uygulamaya koyan hükümetimize ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum’ dedi.
 
Editör: Barış Köksal