Erdemli Devlet Hastanesi İdari Birimler binası önünde sağlık çalışanlarının katılımıyla bir basın açıklaması yapan Özer, “Memur-Sen Konfederasyonu olarak yaklaşık 2.5 milyon, Sağlık-Sen olarak ise 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanımızın çalışma koşulları ve hakları için, önümüzdeki hafta başından itibaren toplu sözleşme masasında olacağız” dedi.

Özer, aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla insanın geleceğini ilgilendiren toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanması dileğinde bulundu.

Terör saldırılarına da değinen Özer, “Sadece taleplerimizi paylaşmak için değil, Suruç’ta sönen hayatları, kahpece pusularla şehit edilen askerlerimizi, polislerimizi dualarla anmak, sağlık çalışanlarını kaçıracak, ambulanslara ve sağlık kurumlarına saldıracak kadar vahşileşen terör saldırılarını telin etmek için toplanıyoruz” diye konuştu.

Toplu sözleşme reçetesine dair detaylı bilgiler aktaran Özer, “500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına paylaştığımız toplu sözleşme reçetemizin hayırlar getirmesini diliyor, başta medyamız olmak üzere bütün kamu oyunu bir kez daha sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarına sahip çıkmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Dikkat çeken toplu sözleşme reçetesi pankartında ise şu ifadelere yer verildi:

“Adaletsiz olmayı önleyen tablet, haksızlık yapmayı engelleyen pastil, sağlıkta şiddete hayır flakonu, emeğe saygı şurubu.”

Editör: Barış Köksal