Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, veda turlarına Vali yardımcıları, Sahil Güvenlik ve Jandarma komutanları ve il müdürleriyle yapılan toplantı ile başladı.

MERSİN 4,5 YILLIK GÖREV SÜREMİZDEKİ KAZANIMLARI SONUNA KADAR HAK EDİYOR

Valilik Konferans Salonu’nda çalışma arkadaşlarına hitap eden Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Mersin, göreve başladığımda sosyal patlamanın eşiğinde, taş atan çocuklar ve intihar sayısı çok olan bir şehirdi. Hamd olsun 4 buçuk yıllık görev süremizde böyle bir şey kalmadı. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir Organize Sanayi Bölgesine sahibiz. Mersin bu güzellikleri sonuna kadar hak ediyor. Çok çalışarak Mersin’e hizmet etme sorumluluğunu hep birlikte yaşadık. Şüphesiz kaptanın koştuğu bir takımda oyuncuların oturması beklenemez. Bu koşmanın sonunda bu kent kazandı. Kazanmaya da devam edecek. Cumhurbaşkanımızınkatkı ve destekleriyle 2 yıl içinde hep birlikte bir mucizeyi gerçekleştirerek, 17’nci Akdeniz Oyunları’nı yaptık. 2 kavramı size emanet ediyorum. Birincisi öngörü. İkincisi bilgi. Aslolan hayırla anılmaktır. Kocaeli benim 5’inci büyük ilim. Türkiye’nin 3’üncü büyük ili. Aynı çizgiyle başladık öyküye. Duamız; Allah mahçup etmesin idi. Çok şükür alın açıklığıyla, gururla insanın yaşayabileceği en güzel mutluluğu yaşıyoruz. Çok mutlu ve huzurluyum, vicdanen rahatım” açıklamasını yaptı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Ünlü Hint yazar Tagor, “Karanlıkta kandilin aydınlığında yol alırken, bitmek tükenmek bilmeyen bir sabırla kandili tutanı unutma” der. Kamu görevlileri kandili tutanlardır. Millete hizmet yolunda kandili tutanlara, emeğini bu noktada harcayanlara şükran borcumuz var. Türkiye çok güzel bir geleceğe doğru yol alıyor. Bu yolda herkesin çok çalışması gerekiyor. Nerede bir kalkınma hamlesi varsa orada çok çalışma var. Çalışmalıyız ki; dönsün çarklar ve hedefe gitsin araçlar” dedi.

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TEKLİ: SAYIN VALİMİZİN SANAYİ BÖLGEMİZ ÜZERİNDE ÇOK BÜYÜK EMEĞİ VAR

Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de “OSB’miz 20 bin istihdam sayısına ulaşacak. 3 yılda bu sayı 3’e katlandı. Sayın Valimizin desteklediği ve çok ilgilendiği Türkiye’ye model olan Meslek Lisesi projemiz ile Cumhurbaşkanımızın meslek liselerine destek verilmesi kararında da ilham kaynağı olduk. Bu konuda ilk filizi, Sayın Valimin başlattığı proje ile biz ektik. Türkiye’nin en temiz OSB ödülünü aldık. Eğitim, çevre, kurumsallaşma konusunda hem eğiten hem üreten bir kimliğe bürünen OSB’mizin bugünlere gelmesinde Valimiz çok büyük katkısı var. Sayın Valim emeğinize ve elinize sağlık diyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde görüş belirtti.

İL MÜFÜTÜSÜ MELEK: KOCAELİ KAZANDI AMA MERSİN DE VALİMİZ İLE BİRLİKTE ÇOK ŞEY KAZANDI

İl Müftüsü Ali Melek ise “Sayın Valim, Sizi hiç unutmayacağız. Mütevazi kişiliğiniz ile bizlere ışık oldunuz. Bizim önümüzde kandili tuttunuz. Siz kaptanımız olarak hep koştunuz, bizler de sizin kadar koşmaya gayret ettik. Hep gönlümüzde olacaksınız. Sizden ayrılmanın hüznünün yanında sizinle çalışmış olmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Rehberliğinizi, bizlerden bundan sonra da esirgemeyeceğinizden eminiz. Allah, yolunuzu ve bahtınızı açık kılsın. Kocaeli kazandı ama. Mersin de kaybetmedi Mersin de çok şey kazandı. Şükranlarımı arz ediyorum. Hakkınızı helal edin” şeklinde veda konuşması yaptı.

Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ererken, Valimiz tüm kurum müdürleri ile tek tek helalleşti.

Editör: Barış Köksal