Kısa adı MTOSB olan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK), tarafından 7.’si düzenlenen 'İnsan Yönetimi ve Liderlik Zirvesi' programının açılışında konuştu.

Mersin’e yeni sanayi alanları yaratmak için MTOSB Yönetim Kurulu ile birlikte mücadele ettiklerinin altını çizen Başkan Tekli, ‘Ülkemizde Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu'nun (OSBÜK) almış olduğu karar icabı ile 312 OSB'nin Yönetim Kurulu'nda görev almaktayım. Yaklaşık 312 OSB'de 50 bin işveren sanayicilerimize, aldığımız görevler doğrultusunda faydalı olabilecek ortam yaratma amacıyla çalışıyoruz. Mersin’de de MTOSB Yönetim Kurulu olarak sanayicilerimizin daha iyi bir ortamda üretim yapması için çalışıyoruz’ dedi.

YENİ YATIRIM MÜJDESİ

Başkan Tekli konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Şuanda ilimizde kısa bir süreç içerisinde yaklaşık 750 bin m2 alan içerisinde, 25 firmanın temel atma olayı söz konusu. Bu kapsamda en az 5 bin kişinin çalışacağı ortamın sağlanması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ortamın sağlanması için bizlere destek olan başta Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ve Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler şuanda yaptığımız çalışmalarla özellikle kentimize yeni istihdam alanları yaratma gayreti içerisindeyiz. 

Diğer bir uğraşımız ise eğitim konusu. Şuan ülkemiz eğitim konusunda ciddi bir reform oluşturmaya başladı. Biz Organize Sanayi Bölgeleri Yönetimi olarak, insanlara yeterli çalışma alanları yaratmak, fabrikalarımızı kurumsallaştırmak ve eğitim alanlarının geliştirilmesi için ortak çalışmalara her zaman açığız.

Bugün bu etkinliğe öncülük eden GİDERİK Başkanı Serkan Özada'yı gayreti ve enerjisinden dolayı tebrik ederek, teşekkürlerimi sunuyorum.

Editör: Barış Köksal