Yaklaşık 400 civarında velinin katıldığı toplantı MTOSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, gençlerin ülkenin geleceği olduğu vurgusunu yaptı.

Başkan Tekli yaptığı konuşmada, ‘MTOSB Meslek Lisesi 2011 -2012 eğitim öğretim yılında Gıda Teknolojileri, Elektrik Elektronik, Makine Teknolojileri, Metal Teknolojileri ve Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümü olmak üzere 5 bölüm ile hizmete girdi. Okulumuz 2013-2014 eğitim öğretim yılında özelleştirilerek Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını aldı. Öğrencilerimizin yemek, servis, kıyafet ve mesleki ders kitabı ihtiyaçları okulumuz tarafından ücretsiz olarak karşılıyor, vatanına milletine bağlı, iş hayatında başarılı kalifiye elemanlar yetiştirmek istiyoruz. Meslek Lisemiz Türkiye’de bir ilk olan, devletimizin ve OSB’nin işbirliğiyle eğitime kazandırdığı bir okuldur’ dedi.

‘Gelişen Türkiye’nin hızına ayak uydurabilecek, teknolojiye hâkim, aynı zamanda üretken bir gençlik yetiştirmek istiyoruz’ diyerek sözlerine devam eden Başkan Tekli, ‘Şu an 40 Öğretmen, 500 öğrencimiz ile eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Emanetini aldığımız bu çocuklarımız, bizler için çok farklı bir değer taşıyor. Buradaki asıl amacımız çocuklarımızı en iyi mesleki eğitim ile donatarak, ülkemizin geleceğine hazırlamaktır. Okulumuz özel okul statüsünde olmasına rağmen, biz MTOSB olarak bu işten herhangi bir gelir elde etme düşüncesinde hiçbir zaman olmadık, olmayacağız da. Biz okulumuzda hangi işi yapmak istediğinden emin olan, işinin sorumluluklarını ve teknik özelliklerini bilen, kalifiye personeller yetiştiriyoruz. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin üniversite sınavlarında başarılı olma oranları çok yüksek. Bu oranı daha da arttırmak için çaba içerisindeyiz’ dedi.

Editör: Barış Köksal