Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 97. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamanın sevincinin yaşandığını ifade eden Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tekli, ‘23 Nisan 1920 tarihi Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktalarından biridir. Millet egemenliğinin teminatı olan TBMM'nin açıldığı 23 Nisan gününün, Gazi Mustafa Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesinin, Türkiye’nin gelecek nesillerine verdiği önemi ve güveni göstermektedir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının kalplerinde dostluk ve kardeşlik duygularının yeşermesinde de önemli bir vesile teşkil etmektedir’ dedi.
 
Çocukların gelecekte önemli işlere imza atmasının yolunun eğitimden geçtiğini kaydeden MTOSB Başkanı Tekli, ‘Bizler bu bakış açısı ile MTOSB sınırları içerisinde bulunan ve bölge müdürlüğümüze bağlı olan bir mesleki teknik lise açtık. Burada tek hedefimiz geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin birer kalifiye elaman olarak yetişmesi ve gelecekte güzel işler yapmalarına zemin hazırlamak. Bu anlamda da Özel Şişecam Mesleki Teknik Lisemize çok önem veriyoruz.

Türkiye eğitime önem verdikçe önümüzdeki dönemlerde çok daha güzel günler görecektir. Bu duygu ve düşünceler ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum’ dedi.
 

Editör: Barış Köksal