Mersin Tarsus Organize Bölgesi Sanayici Bilgilendirme Toplantısı Bölge Müdürü Halil Yılmaz’ın son 3 ayda yapılan çalışmaları anlatması ile başladı. Yılmaz, MTOSB sanayicilerinin daha rahat bir ortamda üretim yapması için tamamlanan ve proje halindeki çalışmaları değerlendirdi.
 
Daha sonra söz alan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ‘Sanayiciler bu ülkenin üreten neferleridir. Türkiye bilmeli ki, üretim olmadan, üretmeden bir şeye sahip olamayacağız’ diyerek başladığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Başkan Tekli, ‘Şu an Türkiye’deki 317 OSB’yi temsilen yönetimine seçildiğimiz Organize Sanayi Bölgesi Üst Kurulu’nda gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda ciddi bir bilgi birikimine sahip oluyoruz. Bugün burada hem size yaptığımız çalışmaları anlatmak, hem de yenilikler hakkında bilgilendirmek için bir araya geldik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile birlikte OSBÜK olarak Türkiye’nin geleceğini ve sanayisini baştan aşağıya yapılandırıyoruz. Özellikle Türkiye’deki OSB sistemi tüm dünya tarafından hayranlıkla izleniyor ve bu oluşumu çevre ülkelerimizde bulmanız mümkün değil’ dedi.
 
3. BÖLGEDE 230 KİŞİ YATIRIM İÇİN SIRADA
 
Mersin’in 3. Organize Sanayi Bölgesi olacak olan MTOSB 3. Bölge ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Başkan Tekli, ‘MTOSB 3. Bölge’de 750 bin m2 sanayi parselimiz oluşuyor. Taslak planlarımızı hazırladık, 24 tane parsel yarattık. Bu parsellerimiz arasında en büyüğü 157 dönüm. Şu an 3. Bölgeye yatırım yapmak için başvuruda bulunanların sayısı 230’u buldu. Bugüne kadar bu parseller için ne kimseye söz verdik, ne de taahhütte bulunduk. Mersin için gerekli yatırımlar hangileriyse, istihdam sayısını arttıracak, Mersin’in markasal gelişimine katkı sunacak, OSB’mizin değerini arttıracak yatırımcıların gelmesini istiyoruz. Güneş paneli üretimi yapmak isteyen bir firma 250 bin m2 parsel istiyor, ilk etaptaki istihdam sayısı ise bin kişi. Bir beyaz eşya üreticisi 3. Bölgemize yatırım yapmak istiyor. Ve bunlar gibi birçok yatırımcı sırada bekliyor’ dedi.
 
‘ÇEVREYE DUYARLIYIZ’
 
Tekli son olarak şunları ifade etti: OSB’mizin sorunlarını biliyoruz. Otoban bağlantısı, toplu taşıma sorunu ve benzeri sorunların çözümü için yetkili makamlar ile gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bu sorunların daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi adına mücadele ediyoruz. Çevreye büyük önem veriyoruz. Bu anlamda Çevre İl Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışmalarımız da devam ediyor.
 
‘ARA ELEMAN DEĞİL, ARANAN ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ’
 
Eğitime büyük önem veriyoruz. Artık ara elaman değil, aranan elemanlar yetiştirmek için mücadele edeceğiz. Burada öğrencilerimizin üniversiteyi kazanma oranlarını yukarıya çekmek için çaba sarf edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha başarılı olabilmeleri için gereken çalışmaları yürütüyoruz. 480 olan öğrenci sayımızı 600 öğrenciye çıkarıyoruz. Şu an okulumuza 300’e yakın başvuru yapılmış. Artık Mersin’de büyük önem gösterilen ve insanların çocuklarını okutmak istedikleri bir yapıya kavuştuk. Anadolu Lisesi’ni kazanabilmesine rağmen bizim okulumuzu tercih eden öğrencilerimiz mevcut. Bizim okulumuzda eğitim gören öğrenciler hayatı görüyor, üretimi görüyor, fabrikaları, sanayiyi tanıyorlar. 
Editör: Barış Köksal