Lüks aracıyla polis otosuna çarparak polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ü şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden olan ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin tahliye edildi.

SAVCI TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINI İSTEDİ

Savcı, Rüzgar Çetin'in 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapsini istedi. Mütaalasını isteyen savcı Rüzgar Çetin'in tutukluluk halinin ise devamını istedi.

OY ÇOKLUĞUYLA KARAR VERİLDİ

Rüzgar Çetin'in tahliye kararın oy çokluğuyuyla alındığı, Çetin'in hapis yattığı süre göz önüne alınarak tahliye kararı verildiği öğrenildi. Çetin, 8 aydır tutukluydu.

''HIZLI DEĞİLDİM''

Rüzgar Çetin, mütalaaya karşı savunmasında ''Almış olduğum alkol azdır. Alkolün etkisi altında değildim. Yasal sınırlar içindedir. Ben kazaya sebep olacak hareket içinde olmadım. Kamera kayıtlarından da bellidir, hızlı değildim'' dedi.

Son sözü sorulan Çetin, "Çok üzgünüm, keşke olmasaydı. Bir insanı sevdiklerinden ayırdığım için üzgünüm'' ifadelerini kullandı.

6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VE TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgar Çetin'e 6 yıl 3 yıl hapis cezası verildi. Rüzgar Çetin, tutuklu kaldığı 8 aylık süre de dikkate alınarak tahliye edildi. Mahkeme başkanı tahliye kararına muhalefet etti. Tahliye kararı oyçokluğuyla alındı.

ŞEHİT POLİSİN AİLESİNDEN KİMSE YOKTU

Şikayetlerinden vazgeçen şehit polis Fatih Alagöz'ün anne babası, 2 kardeşi, eşi Özlem Alagöz ve avukatları duruşmaya katılmadı. Duruşmaya sadece, sanık Rüzgar Çetin ile avukatları katıldı.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal