Mersin Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 'İşletmecilik ve Teknoloji Zirvesi' başladı.

2 gün sürecek zirvenin açılışı Erdemli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.Zirvenin açılışında bir konuşma yapan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesi'nin bilişim altyapısının kendi mühendisleri tarafından gerçekleştirildiğini ve neredeyse tamamlandığını belirtti.

Çamsarı, "Biz üniversite olarak son 1,5 yıl içinde bilişim altyapımızın hemen hemen tamamını yeniledik. Başta hastanemiz olmak üzere kağıt kullanımını minimize ettik. zaman kaybı konusunda da artık çok duyarlıyız. Elektronik belge yönetim sistemini, akademik personel bilgi sistemini, gururla söylüyorum, kendi yazılımcılığımızla, kendi bilgisayarcı ve mühendislerimiz ile oluşturduk. Hatta bunları başka üniversite ve kurumlara da vererek işleme koymuş durumdayız" dedi.

Göreve geldiklerinden buyana staj sürelerinin uzun tutulması konusunda tavsiyelerde bulunduklarına değinerek İşkur ve meslek odalarıyla bu konuda işbirliği yaptıklarını ifade eden Çamsarı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Pratikten kopuk eğitim hiçbir zaman yerine ulaşmıyor. Ara eleman eksikliğinin ülkemizde ne boyutta olduğunu hepimiz biliyoruz. Şuan Türkiye'de ara eleman sayısı belki mühendis sayısından daha az durumda. Sanayide işletmecilerin bize ilettiklerine bakarsak, ara eleman ihtiyacı her şeyden daha üste şuan. Bunun bir nedeni var. Yetişen mühendislerin veya mezun olan çocuklarımızın işe başladığı yerdeki aletleri, edevatları, cihazları ve oranın işletim sistemini ilk kez gittiğinde görmesi bizim için çok büyük bir dezavantaj. Öğrencilerin gerçek hayatta ne ile karşılaşacaklarını bilmeleri bizim için önemli."

Erdemli'de böyle bir zirvenin gerçekleştirilmesinin kendilerini gururlandırdığının da altını çizen Çamsarı, Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemile Çelik'e ve zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Editör: Barış Köksal