Çalımbay, bir restorantta düzenlediği toplantıda, Mersin İdmanyurdu'nun 2014-2015 sezonundaki durumunu değerlendirdi. Bu yılın Mersin İdmanyurdu Kulübü için çok önemli bir yıl olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Çünkü ligde kalıcı olması gerekiyordu. Bunu da bizim gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Aldığımız görevin zor olacağını biliyorduk ama biz hiçbir zaman pes etmedik. Bütün zorluklara rağmen transferlerimizi yaparak lige girdik" diye konuştu.

"İLK DÜŞECEK TAKIM MERSİN İDMANYURDU DENİLİYORDU"

Lige başladıklarında dışarıdaki herkesin düşüncesinin, Mersin İdmanyurdu'nun düşecek takımlar arasında ilk aday olarak gösterildiğini ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:

"En düşük bütçe ile kurulan takım bizdik. Hem de yaş ortalaması yüksekti ama kimse yaptığımız transferleri bilmiyordu. Ne Nakoulma'yı tanıyorlardı, ne Khalli'yi tanıyorlardı, ne Sadiku'yu ne de Welliton'un tanıyorlardı. Biz bu takımı kaynaştırarak iyi bir takım oluşturduk ve lige de istediğimiz şekilde başladık. Bizim tek düşüncemiz, ilk 10 içinde kalmaktı ve biz bu hedefi gerçekleştirdik. Tabi takım iyi gittiği dönemde, özellikle ilk yarıda mutlaka 'devre arası takviye yapmamız gerekiyor dedik' ve listemizi hazırladık. Ancak karşımıza bir transfer yasağı çıktı. Tabi bu çıktı diye bırakıp gidecek halimiz yoktu. İkinci yarıya da maalesef transfer yapamadan başladık. İkinci yarıya, ilk yarıdan daha iyi grafik çizerek başladık ama tabi ki biz hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda da çok iyi yerlere geldik. Bizim kadromuz ne Bursaspor ne de İstanbul Başakşehir kadar geniş bir kadroya sahip değildi. 14-15 kişiyle ligi ve kupaları tamamladık. Ben sezonu bitirirken, başta futbolcularıma teşekkür ediyorum. Çok iyi performans gösterdiler, iyi mücadele verdiler."

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL MERSİN'İN HEDEFİ DAHA YÜKSEK OLMALI"

Önümüzdeki yıl Mersin'in hedefinin bu olmayacağını, mutlaka üstüne koyarak devam etmesi gerektiğini dile getiren Çalımbay, "Burada yaşanan sıkıntılardan ders alınması gerekiyor ve ona göre hareket edilmesi gerekiyor. Bu takım Mersin İdmanyurdu için bir şanstır. Bu takım bana göre ligin en başarılı takımlarından bir tanesidir. Hem oynadığı futbol hem de gösterdiği performans çok iyiydi. Biz çok iyi transferler yaptık. Kulübümüze 3 harcattıysak, 10 geri alabilecek durumda şu anda. Bugün bir çok oyuncumuza çok iyi transfer teklifleri var" ifadelerini kullandı.

Kulübün en büyük probleminin tesis eksikliği olduğuna dikkat çeken Çalımbay, Mersin İdmanyurdu takımının kendi şehrinde otellerde kamp yapmaması gerektiğini söyledi.

İDMAN BOYKOTU

Rıza Çalımbay, Mersin İdmanyurdu yönetiminin Türkiye'de futbolcu maaşlarını en iyi ödeyenlerden biri olduğunu da belirterek, en son yaşanan 'idman boykotu' olayının ise iletişim eksikliğinden kaynaklandığını ifade etti. Bu süreçte en çok kendisinin yıprandığını kaydeden Çalımbay, şöyle konuştu:

"Mersin İdmanyurdu'nun geçen yıldan beri yaşanan bir iletişim sıkıntısı var. İletişim bozukluğundan kaynaklanan bir olay. Bir takım kaptanıyla bir başkan bu olayları konuşmaması gerekiyor. Bu olayların başkana gelmeden önce diğer yöneticilerin çözmesi gerekiyor. Bunlar hiçbir yere yansımadan çözülmesi gereken olaylar ama olaylar çığırından çıktığı zaman iki taraf da zarar görüyor. Bu olay öyle büyütülecek, sürekli olarak gündeme taşınacak bir şey değil. İki gün başkan yoktu, geldi, yönetimle toplantı yaptı. Ben yönetimle toplantı yaptım, sonra yönetim oyuncularla toplantı yaptı ve çözüldü. Bizim kulübümüz kurumsallaşmamış, bizim kulübümüzde görev bölümü yapılmamış doğru düzgün. Futbolcuya bir söz verildiği zaman yapılması gerekiyor. Son hafta değil de ligin bitmesine 10 hafta kala olsa bu olay çıkmazdı."

TRANSFER TEKLİFLERİ

Çalımbay, gazetecilerin sorusunu üzerine, konuşmasının bir veda olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, yönetimin kendisi ile görüşmek istediğini ancak kendisinin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) yarın açıklayacağı transfer yasağı kararının beklenmesini istediğini söyledi.

Yarın çıkacak karara göre konuşma şeklinin değişebileceğini ifade eden Çalımbay, "Bu olay gerçekleştikten sonra kalınır veya gidilir. Transfer yapılacaksa ona göre bir raporumuz var, transfer yapılmayacaksa ona göre bir raporumuz var. Biz bunların hepsini hazırladık. Ben Mersin İdmanyurdu ile görüşmeden hiçbir kulüple görüşmem. Bana burada çalışırken bir teklif gelmişti, yönetime söyledim 'mümkün değil' dediler olay bitti. Ben çalışırken, bu hafta bitmedikten sonra hiçbir kulüple resmi şekilde görüşmem. Gayri resmi teklifler geliyor ama burası bitmedikten sonra mümkün değil" dedi.

"BEŞİKTAŞ İLE İÇ İÇEYİM"

Çalımbay, Beşiktaş'tan dolaylı veya direkt bir teklif alıp almadığının sorulması üzerine ise, "Beşiktaş takımından da kimseden de teklif almadım. Öyle bir teklif geldiği zaman başkanın haberi olur. Beşiktaş kulübüyle zaten ben iç içeyim. Futbola başlayıp, bıraktığım bir yer. Yıllarca takım kaptanlığı yaptığım bir yer. Tabi ki öyle net bir şey olsa benden önce kendileri paylaşırlar" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal