MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, MEÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile Prof. Dr. Mustafa Aksan ve fakülteleri temsilen bazı öğretim üyeleri ile kentte bulunan lise ve dershanelerde görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Gürol Emekdaş, üniversitelerin üç ana işlevi olduğunu belirterek, bunları, eğitim-öğretim, araştırma geliştirme faaliyetleri ve hizmet sunumu olarak sıraladı. Emekdaş, MEÜ'nün bu anlamda oldukça iyi bir noktada olduğunu kaydetti. Öğrencilerin uzun bir maratondan geçerek üniversiteye geldiklerini ifade eden Emekdaş, MEÜ'ye gelen öğrencilere üst düzey eğitim vermenin yanı sıra onların istihdamını sağlama konusunda da destek vermeyi amaçladıklarını belirtti. Üniversite olarak eğitim-öğretimde kaliteyi temel aldıklarına vurgu yapan Emekdaş, "MEÜ Kalite Yönetim Sistem belgesini alan ilk devlet üniversitesi oldu. Tıp Fakültemiz Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu ve Mühendislik Fakültemiz Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edildi. Fen-Edebiyat ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerimizin de bu konudaki çalışmaları sürüyor" dedi.

Prof. Dr. Yüksel Özdemir ise MEÜ'de yeni açılan programlarla ilgili bilgi verdi. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün bu yıl eğitime başlayacağının müjdesini veren Özdemir, bölümün Mersin gibi inşaat sektörünün yoğunlukta olduğu bir ilde bu alana yönelik ihtiyacı karşılayacağını söyledi. MEÜ'nün 56 lisans ve 84 ön lisans alanında eğitim vermeye devam ettiğini hatırlatan Özdemir, bu yıl ayrıca Otomotiv Mühendisliği, Su Ürünleri Fakültesi, Erdemli ve Silifke’de bulunan Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik yüksekokullarında İşletme ve Bilgi Yönetimi bölümleri, Erdemli MYO’da Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Gülnar MYO’da Orman Fideciliği, Tarsus MYO’da Moda ve Konfeksiyon gibi yeni bölümlerin öğrenci alarak eğitim-öğretime başlayacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi.
Editör: Barış Köksal