Mersin Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Çömelekoğlu, 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’nın Mersin Bölge Koordinatörlüğü’nü üstlenmiş, yapılan başarılı çalışmalarla Mersin bölgesi 12 bölge arasında en fazla başvurunun alındığı ve en çok finalist gönderen bölge olmuştu. Çömelekoğlu, TÜBİTAK BİDEB tarafından verilen başarı ödülünü Ankara’da bölge koordinatörleriyle yapılan değerlendirme toplantısında aldı. Ödülü veren BİDEB Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Özoğlu, yaptığı konuşmada Mersin bölgesinin yarışma sürecinde yaptığı çalışmaların örnek oluşturduğunu belirterek, çabalarından dolayı Çömelekoğlu’na teşekkür etti.

Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Mersin ve Osmaniye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kapsayan Mersin Bölge Koordinatörlüğü’ne ortaöğretim öğrencileri tarafından 2013 yılında bin 118 proje başvurusu yapılırken, Mersin en fazla proje başvurusunun alındığı koordinatörlük oldu.

Öte yandan, Mersin Üniversitesi yarışma sürecinde Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde proje hazırlayan ortaöğretim öğrencilerine teknik destek verirken, proje danışmanlığı yapacak öğretmenlere de “Bilimsel Proje Danışmanlığı” eğitimi verdi. Projelerin sayısını arttırmanın yanı sıra niteliğinin de artırılmasına yönelik bu eğitimler kapsamında 2009 yılından bu yana bölgedeki bin 100 öğretmen bu eğitimlerden yararlandı.
Editör: Barış Köksal