Büyükşehir Belediyesi önüne kadar sessiz yürüyüş yapan çalışanlar, Belediye kapısına 'barışı' simgeleyen zeytin dalı bıraktı. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar İnşaat A.Ş; sözleşmede yer alan hüküm gereği, söz konusu firmanın İmar İnşaat A.Ş.’ye ödemesi gereken kira bedelini aksattığı ve Temmuz ayı sonu itibarı ile 1 milyon 382 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle sözleşmeyi tek taraflı feshetmişti. Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları uyararak parkomat görevlilerine para ödememelerini istemişti. 11 Ağustos'tan itibaren de kentte parkomat uygulaması kalkmıştı.

O günden itibaren eylemlere başlayan çalışanlar, Atatürk Parkı içinde 18 gündür oturma eylemi yapıyor. Bugün Atatürk Parkı'ndan Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi önüne kadar sessiz yürüyüş yapan çalışanlar, tepkilerini dile getirdiler. 

Burada çalışanlar adına açıklama yapan işçi Akif Şenyiğit, "1 Eylül Dünya Barış Günü'nün arifesinde parkomat işçileri olarak direnişimizi sürdürüyoruz. Halen Burhanettin Kocamaz ve Büyükşehir Belediyesinden sorunlarımızla ilgili bir muhatap bulamadık. Bu kentin barış dinamiklerinden olan biz işçiler bu tutumu kınıyoruz. Burhanettin Kocamaz'ın anti demokratik ve uzlaşmasız tutumunun karşısında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz. Kendisini sağduyuya davet ediyoruz. Bir kentte barışın sağlanmasında yerel yönetimler en önemli unsurlardan birisidir. Burhanetten Kocamaz'dan biz parkomat işçilerinin sorunlarına acil olarak çözüm getirmesini istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından işçiler, ellerinde getirdikleri ve 'barışı' simgeleyen zeytin dallarını Büyükşehir Belediyesi kapısına tek tek bıraktılar. Ardından çalışanlar olaysız bir şekilde Atatürk Parkı'na geri döndüler.
Editör: Barış Köksal