Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar İnşaat A.Ş, sözleşmede yer alan hüküm gereği, söz konusu firmanın İmar İnşaat A.Ş.’ye ödemesi gereken kira bedelini aksattığı ve Temmuz ayı sonu itibarı ile 1 milyon 382 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle sözleşmeyi tek taraflı feshetmişti. Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşları uyararak parkomat görevlilerine para ödememelerini istemişti. 11 Ağustos'tan itibaren de kentte parkomat uygulaması kalkmıştı.

O günden itibaren eylemlere başlayan çalışanlar, Atatürk Parkı içinde 10 gündür oturma eylemi yapıyor. Bugün Atatürk Parkı'ndan sloganlar atarak yürümeye başlayan çalışanlar, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi yakınlarında el ele tutuşarak, tek sıra oldular. Ardından slogan atmayın kesen çalışanlar, Büyükşehir Belediyesi önüne kadar sessiz yürüme eylemi yaptılar. Burada da temsili olarak ağızlarını, gözlerini ve kulaklarını elleriyle kapatan çalışanlar, belediyeye tepki gösterdiler. Çalışanlar adına açıklama yapan işçi Akif Şenyiğit, "11 Ağustos'tan bu yana sürdürdüğümüz mücadele devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi duymuyorum, görmüyorum ve bilmiyorum tavrını inatla sürdürüyor. Ben yaptım oldu mantığı ile bir kent yönetilmez. Yol yakın iken Büyükşehir Belediyesi'nin istihdam sahası açarak sorunlarımıza çözüm üretmelidir. Var olan sorunu çıkmaz bir hale sokmadan vazgeçmelidir. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Bunu da alana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Eylemlerini sadece iş ve ekmek için yaptıklarını belirten Şenyiğit, "Son günlerde ülkemizde barış adına bazı sorunlar yaşanmaktadır. Biz emekçiler olarak bu barışın bozulmasını istemiyoruz. Biz hep birlikte bu ülkede yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. O yüzden bu ülkede savaş istemiyoruz. Emekçiler olarak barış ve ekmeğimizi istiyoruz" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal