Başkan Pamuk, katıldığı bir televizyon programında, belediye çalışmalarını anlattı. Pamuk, "Akdeniz, farklı kökenden insanımızın birlikte huzur içinde yaşadığı bir ilçemiz. Tabi Akdeniz yoğun göç de alan bir bölge. Göç kaynaklı sorunları gidermek adına toplumsal içerikli projeleri hayata katmak önemli. Bu noktada Akdeniz Belediyesi ve Kaymakamlığı olarak, Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde, Çukurova Kalkınma Ajansı rehberliği ve Mersin Valiliği katkılarıyla 3 farklı proje yürütüyoruz. Bunlardan ilki Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi. Belediyemize bağlı mahalle evlerinin etkin ve verimli kullanılabilmesi adına projeler ürettik" diye konuştu. 


Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi’nin 2 milyon liralık bütçeye sahip olduğunu kaydeden Pamuk, “Burada özellikle dezavantajlı gruplar hedef kitlemiz. Burada yaşlılar, engelliler, işsizler var. Özellikle Çay, Çilek, Özgürlük gibi dezavantajlı insanlarımızın yaşadığı bölgelerde, mahalle evlerimizde iş edindirme kurslarımızdan sanatsal kurslara varıncaya dek alternatif kurslar üretiyoruz. Burada amaç, sportif, sanatsal ve iş edindirme kurslarını, Mersin’in en ücra mahallelerine kadar götürüp, burada yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırmak" şeklinde konuştu. 


Gençlere dönük projeler üzerinde hassasiyetle durduklarının altını çizen Pamuk, “Çünkü biz bu gençlerimize ulaşamazsak, ne yazık ki art niyetli insanlar onlara ulaşıp istenmeyen yollara sevk edebiliyor. Bunu engellemenin en kolay yolu da farklı etkinliklerle, sanatla, sporla gençlerimize ulaşmak" ifadelerini kullandı. 


Diğer projenin ise lise mezunu öğrencilere dönük kurslar olduğunu kaydeden Pamuk, "Gençlerimizi toplumsal hayata hazırlama adına, bilgisayar ve muhasebe gibi iş edinebilecekleri, kendileriyle irtibat kurmayı sağlayacak iş edindirme kurslarını önceledik. Tabi bu bir ilk ve yeni bir başlangıç ve şu anda 150 civarında gencimiz kurslardan faydalanıyor. Hedefimiz 3 bin vatandaşımıza ulaşmak. Özellikle iş edindirme kurslarına talep çok fazla, kadınların kurslara ilgisi yüksek. Çünkü kurslar, ev ekonomisine katkının yanı sıra, sosyalleşme ortamı da sağlıyor. Kurslarımızda kreşler de var. Yani anneler, küçük çocuklarıyla birlikte bu kurslarımıza gelebiliyorlar” dedi. 

Editör: Barış Köksal