Üç Ocak Mahallesi muhtarlık binası yanında, açık havada düzenlenen halk toplantısında vatandaşlarla buluşan Pamuk, çocuklara da hediyeler verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Aktaş, Üç Ocak Mahalle Muhtarı Mehmet Gündoğdu ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Pamuk, “Her fırsatta vatandaşlarımızla bir araya gelmeye, sizleri dinlemeye çalışıyoruz. Amacımız, sorunları birinci ağızdan dinlemek, problemleri yerinde görmek ve birlikte çözmektir. Başlattığımız hizmet atağına rağmen elbette her mahallemizin halen ihtiyaçları, birikmiş sıkıntıları var. Bütün sorunları en kısa zamanda çözmek için gece veya gündüz demeden çalışacağız. Belediyemiz bütçesini en verimli ve etkin şekilde halkımızın ve mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu hizmet ve projelerde kullanmak için kullanıyoruz. Bir derdiniz, sıkıntınız olduğunda her zaman bizimle paylaşabilirsiniz. Kapımız daima açıktır, buyurun gelin, hem bir çayımızı için hem de sorunlarınızı birlikte çözelim” dedi.


Üç Ocak Mahallesi sakinlerini tek tek dinleyip; tapu ve imar uygulamaları, yağmur suyu drenaj hattı, kış mevsiminde artan hava kirliliği, sağlık yardımı konularında şikayet ve talepleri not aldıran Pamuk, diğer kamu kurumlarını ilgilendiren konuları da yetkililerle görüşerek kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi.


Toplantıda mahalle sakinleri ise trafik kazalarına dikkat çekerek, okula giden çocuklarının can güvenliği için bölgeye bir üst geçit yapılmasını, yaya geçidi ve trafik ışıkları yerleştirilmesini talep etti. Mahalledeki doğalgaz çalışmaları nedeniyle yaşanan sıkıntıların dile getirilmesi üzerine Pamuk, bu çalışmaların bitmesinin ardından sokakların kilit taşı veya asfalt ile kaplanacağını belirtti.


Mahalle sakini bir kadının, çocuklarının sık sık gittiği Ümit Yaşar Oğuzcan Koruluğu’nda güvenliğin arttırılmasını talep etmesi üzerine ise Pamuk, konuyu derhal Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşeceğini ifade etti. Sokağında bulunan terk edilmiş bir bina yüzünden yaşadığı sıkıntıları anlatan bir vatandaşa da Pamuk, gerekli yasal araştırma ve ilgililere tebligatın ardından, can güvenliği açısından tehlike yaratan metruk yapının yıkımını yapabileceklerini söyledi.

Editör: Barış Köksal