Özel Mersin FİZYOMED kurucuları Dr. Fatih Gün ve Dr. Yasemin Erdoğan, ozonun insan üzerindeki etkilerini anlattı.

Ozon Nedir?

İnsanoğlu ozonu atmosferde yoğunluğu azalmış ozon deliği ile tanırken, onun tedavi edici muhteşem özelliğinden habersiz kalmıştır. Ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere ‘Ozon Terapi’ denilmektedir. Ozon, tıpta hastalıkların tedavisinde yaklaşık 200 yıldır uygulanmaktadır. Kanserden diabete, hepatitten AİDS’e, kronik yorgunluktan strese, Antiaginten kozmetiğe kadar yüzlerce hastalıkta uygulanmaktadır.

Ozon Nasıl Etkili Olur?

Ozon tedavisinin etki alanlarını anlatan Dr. Fatih Gün ve Dr. Yasemin Erdoğan, ozonun kanser hücrelerinin hızlı yayılmasına engel olduğunun altını çizdi.

Ozon bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser hücrelerine karşı direnci artırır. Bağışıklık sistemini düzenleyici özelliği ile bağışıklık sisteminin sapmasından kaynaklanan hastalıkların tedavisinde iyileştiricidir.

Dezenfeksiyon ve Antimikrobil özelliği ile bakteri, virüs ve mantarları öldürür. Klordan 3125 kat daha güçlü, doğal ve atık bırakmayan dezenfektandır. Kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini artırarak organların oksijen havuzunda yüzmesini sağlar, oksijen eksikliğini giderir. Alyuvarların elastikiyetini artırarak kılcal damarlardan geçişini hızlandırır. Kanın kıvamını azaltır, akışkanlığını sağlar. Damar duvarındaki plakların yumuşamasını ve küçük kan damarlarındaki tıkaçların çözülmesini sağlarken kan dolaşımını düzenler. Damar duvarına olan etkisi ile tansiyonun dengelenmesini sağlar. Hızlı büyüyen kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını engeller.

Kanser hücreleri üzerindeki etkisini tümör hücrelerinin zarlarını parçalayarak ve bağışıklık sistemi üzerinde etki ederek çoğalmasını ve yayılmasını engeller. Kemoterapi ve Radyoterapi gibi klasik kanser tedavilerini  etkisini dokulardaki oksijen miktarını arttırarak güçlendirir. Kemotrapi ve radyoterapinin yan etkilerini aza indirir. Kemoterapi ve radyoterapiden önce başlanan ozonterapinin yan etkilerini en aza indirdiği saptanmıştır. Hücre içi solunumunu hızlandırarak, hücrelerin fonksiyonları için gerekli enerji üretimini arttırır. Daha enerjik ve fonksiyonel bir vücut oluşturur. Karaciğer hücrelerini aktive ederek, böbrek süzmesini ve cildin detoks edici özelliğini arttırarak, vücudumuzdaki kimyasal maddelerin (Kronik kurşun, civa gibi ağır metal zehirlenmeleri, böcek öldürücüler , ilaç atıkları, asidik maddeler, tarım ilacı kalıntılarının atılmasını hızlandırarak) temizlenmesine yardımcı olur. Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerinin açığa çıkmasını sağlayarak ağrı kesici özelliği gösterir. Bağışıklık sistemi düzenleyicisi etkisi ile alerji ve astım gibi hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olur’ dedi.

Editör: Barış Köksal