MTOSB’de yatırımı bulunan sanayicilerden Özkan Altın tarafından fabrikasındaki boş araziye kurulan ve içerisinde sülün, ördek, tavuk ve horoz gibi 50’ye yakın küçükbaş hayvanın bulunduğu hobi bahçesinde ayrıca sebze ekimi de yapılıyor.

‘ÖRNEK OLMALI’

Yaptıkları bu çalışmanın diğer sanayicilere de örnek olması gerektiğini ifade eden Özaltın Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Altın, ‘Yoğun iş temposu içerisinde fabrikamız bahçesinde oluşturduğumuz bu mini çiftlik sayesinde iş stresinden uzaklaşmak istedik. Küçük bir hobi olarak başlayan bu girişimimiz giderek büyüdü. Bu Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin ne kadar çevreci bir OSB olduğunun da bir göstergesi haline geldi. Bu güne kadar hayvanlarımızda en ufak bir hastalığa rastlamadık. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmemizde istihdam ettiğimiz personelimiz de, fırsat buldukça burada vakit geçirebiliyorlar’ dedi.

‘MOTİVASYONUMUZ ARTIYOR’

Mobilya fabrikasında bulunan mini çiftlikteki hayvanların birbirinden güzel renklerde olması ise ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Yine MTOSB içerisinde gıda sektöründe faaliyet gösteren bir fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Atilla’da, bu uygulamanın tüm sanayicilere örnek olması gerektiğinin altını çizerek, ‘Biz de fırsat buldukça buraya gelip zaman geçiriyoruz. Sanayicinin üzerindeki yük büyük. Burada iş hayatına verdiğimiz kısa molalar bizlerin motivasyonunu arttırıyor’ dedi.






 
Editör: Barış Köksal