Fevziçakmak Mahallesi’ndeki merkezde düzenlenen törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Özgecan’ın ismini sonsuza kadar yaşatacaklarını söyledi. Can, “Bugün herkesin vicdanını derinden yaralayan, hayata dair binlerce umudu olan, yüreği sevgi dolu, henüz hayatının baharında olan 20 yaşındaki kızımız, kardeşimiz, evladımız Özgecan’ın vahşice katledilmesini protesto etmek, ona ve tüm kadınlarımıza yapılan şiddetin karşısında olduğumuzu ve olacağımızı duyurmak, Özgecan’ımızın ismini sonsuza kadar yaşatmak amacıyla daha önce hizmete açtığımız Tarsus Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezinin ismini, Özgecan Aslan Boyu Eğitim ve Spor Merkezi olarak değiştirmek amacı ile bir araya geldik. Hepimizin acısı çok büyük. Ülkemizde ve Dünyada kadına şiddet haberlerini gördükçe erkek oluşumuzdan utanır hale geldik. Üzülerek belirtmek istiyorum ki; Kadına şiddet ülkemizin en temel sorunlarından biri haline gelmiştir. Özgecan kızımızın başına gelenlerde bunun ön acı örneğidir. Özgecan’ımızın başına gelen bu kötü olay insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan ise bu tesisin birkaç yıl önce Tarsus Belediyesi tarafından Tarsusluların hizmetine sunulduğunu belirterek, "Zannediyorum çok büyük bir açığı da kapatan bu tesis hunharca bir cinayet sonucu hayatını kaybeden Özgecan kızımızın adı ile yaşayacak. Bu hiç olmasa bir miktar acılarımızı dindirecek. Bu konuda anlayışları ve hassasiyetlerinden dolayı Tarsus Belediyesine, belediye çalışanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise konuşmanın yeterli olamayacağını ifade ederek, “Konuşmak yetmiyor bir şeyler yapmak lazım. Ben bu anlamlı bir araya gelişi bizlere sağladığı için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Özgecan Aslan kızımızın ismi sadece burada değil inşallah başka tesisler, projeler, çalışmalar olduğunda onlara da verilir. Buralarda yaşasın bu iş için bir sembol olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından üzeri örtülü olan Özgecan Aslan Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi tabelası törenle açıldı.

Daha sonra protokol ve Çağ Üniversitesi öğrencileri Özgecan Aslan Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi’nin bahçesine "Özgecan" ismini verdikleri fidan dikti.

Editör: Barış Köksal