Aslan ailesi, kızları Özgecan’ın en büyük hayali olan ve şiddet uygulayanların eğitilecekleri ‘Özgecan Aslan Bilinçlenme, Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hayata geçirmek için ‘Özgecanlar Derneği’ni kurarak, yardım hesabı açtı. Özgecan’a gelen yardımlar, eğitim amaçlı rehabilitasyon merkezinde hayat bulacak.

Üniversite öğrencisi kızları 20 yaşındaki Özgecan’ı 11 Şubat 2015 tarihinde kaybeden Aslan ailesi, kızlarının en büyük hayalini gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Özellikle şiddet uygulayanların eğitilecekleri bir eğitim merkezi hayal eden Özgecan’ın bu hayalini hayata geçirmek için dernek kuran Aslan ailesi, kamuoyunun desteğini istedi. Bu amaçla kurulan Özgecanlar Derneği kapsamında baba Mehmet Aslan adına açılan banka hesabıyla bir yardım kampanyası başlatan Aslan ailesi, kampanyaya tüm operatörlerden kısa mesaj hattı da açtı. Kampanyanın ayrıntıları, bugün Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan ve Aslan ailesinin avukatları Sevim Küçük, Burcu Düzen Gürler ve Bilgin Yeşilboyraz tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda kamuoyuna duyuruldu.

“ELLERİMİZİ KARDEŞLİK BİLİNCİYLE BİRBİRİMİZE UZATMALIYIZ”

Amca Yaşasın Aslan, toplantıda Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’ın mesajını okudu. Baba Mehmet Aslan, mesajında tüm dünyada ve Türkiye’de son yıllarda zulmün ve şiddetin artarak devam ettiğine dikkat çekerek, bunun insanlık adına utanç verici bir durum olduğunu belirtti. Yetkililerin sorunu toplumsal barışın sağlanması noktasında ele alarak, yasal düzenlemeleri hayata geçirmelerinin elzem olduğunu vurgulayan Aslan mesajında, “Bu zulmün ve şiddetin birinci derece mağdurları kadınlar ve çocuklar olmuştur. Kadınların ve çocukların uğramış olduğu zulüm ve şiddet, meleğimizin, Özgecan’ımızın şahsında bir sevgi kuşağına dönüşmüş, asil ve asaletin timsali olan yüce gönüllerde karşılık bulmuştur. Her zamankinden daha fazla birbirimize yaklaştığımız ve sevgiye ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda, ellerimizi kardeşlik bilinciyle birbirimize uzatmalıyız. Birbirimizi severek kardeşlik bilincine ulaşabileceğimizi unutmadan, sadece mutlu ederek mutlu olma erdemini sergilemeliyiz. Yalnız kendi çocuklarımızı korumamız maalesef mutlu olmamıza yetmemektedir. Özünde insan haklarını içeren kul hakkına riayet etmemiz de kulluk bilinciyle mümkündür. Düşüncemiz her türlü ideolojinin üstündedir. Hedefimiz, Atatürk’ün veciz sözünde ifade ettiği gibi ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’tur. Barışın mimarları, hak yolunda karşılıksız sevmenin ve karşılıksız fedakarlığın sembolü olan bilinçli kadınlar olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Amca Aslan, okuduğu mesajın ardından açılan hesap numaraları ve atılacak kısa mesajlarla Özgecan’ın hayallerine katkıda bulunulmasıyla bu merkezin yaşayacağını söyledi.

“ÖZGECAN’IN HAYALİNİ DESTEKLERİNİZLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Aslan ailesi adına açıklama yapan ailenin avukatı Sevim Küçük ise, 11 Şubat 2015 gecesi hunharca katledilen Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın hayallerini kamuoyunun desteğiyle gerçekleştireceklerini söyledi. Gençliğinin baharında sevdiklerinden koparılan Özgecan’ın dünyanın en iyi psikoloğu olmak istediğine vurgu yapan Küçük, “Özgecan, savaşların, zulmün, nefretin ve şiddetin olmadığı bir toplum için çalışmayı amaç edinmişti. Ancak Özgecan’ın istekleri, hayalleri yarım kaldı. Üstelik engellemek istediği şiddet ve nefrete maruz kalarak. Biz bugün bu hayalleri gerçekleştirmek adına somut adımlar atılması için sizleri de destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Özgecan’ın en büyük hayalinin şiddet gösteren ve şiddete maruz kalan kişilerin bilinçlendirilmesi amacıyla bir eğitim merkezi kurulması olduğunu dile getiren Küçük, “Bu eğitim merkezinin kurulması için Özgecan’ın hayallerine sahip çıkan tüm güzel yürekli insanların desteğine ihtiyacımız var. Özgecan’ın hayalini kurduğu eğitim merkezi projesini hayata geçirmek için ‘Özgecanlar Derneği’ kurulmuştur. Derneğin amacı, şiddet uygulayan ve şiddete maruz kalan bireylerin eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve rehabilite edilmesi için ‘Özgecan Aslan Bilinçlenme, Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ kurulmasıdır. Bu merkezle özellikle kadın ve çocuklara karşı şiddet uygulayan kişilerin eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve rehabilite edilmesi, yine şiddete maruz kalan kişilere rehabilitasyon ve danışmanlık hizmeti verilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

“MERKEZİN YAPIMINA 5 TL KARŞILIĞINDA KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ”

Söz konusu eğitim merkezinin kurulması için ‘Özgecan’ın Hayallerini Gerçekleştiriyoruz’ adı altında bir yardım kampanyası başlatıldığını bildiren Küçük, bu kapsamda Mersin Valiliği’nin denetim ve kontrolünde Özgecanlar Derneği’ni temsilen Mehmet Aslan adına Ziraat Bankası’nda üç ayrı hesap açıldığını kaydetti. Ayrıca tüm GSM operatörlerinin faturalı telefon hatları üzerinden ‘ÖZGECAN’ yazıp 1396’ya mesaj atarak 5 TL karşılığında kampanyaya katkıda bulunulabileceğini aktaran Küçük, “Bu kampanyalar dışında başka hiçbir resmi kampanya bulunmamaktadır. İnternet siteleri üzerinden veya başka yollarla ‘Özgecan’a yardım’ adı altında talepte bulunanlara itibar edilmesin” dedi.

Tüm kamuoyundan kampanyaya destek isteyen Küçük, “Özgecan Aslan cinayeti ile ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin geldiği nokta tüm ülkeyi ayağa kaldırmış ve Özgecan’ımız bir mücadele sembolü haline gelmiştir. Şimdi bu mücadeleyi yükseltme zamanıdır” şeklinde konuştu.

Basın toplantısının sonunda kampanyaya destek vermek üzere toplantıya katılanlar, cep telefonlarından ilk kısa mesajları atarak, merkezin yapımı için 5'er TL katkıda bulundular.

Editör: Barış Köksal