Mersin'de hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan, hiçbir yürüyüşe karşı olmadıklarını ifade ederek, "Fakat aile olarak tek istediğimiz barışçıl, Özgecan'ımıza yakışır bir gösteri olmasını istiyoruz. Birde bir şoförün, bir insanın yapmış olduğu hatayı tüm meslek grubuna mal edilmesine biz aile olarak karşıyız. Bütün şoförlerimiz bizler için değerlidir. Onları da zor durumda bırakmamak gerekir" dedi.

Aslan ailesinin yaşadığı Barış Mahallesi'ndeki evinin önünde yapılan yürüyüşler ve şoförlere gösterilen tepkilerle ilgili açıklama yapan amca Yaşasın Aslan, Dünya Kadınlar Günü'nün yaklaştığını söyledi. Bundan dolayı başta Mersin'de olmak üzere tüm Türkiye'de çeşitli yürüyüşler, etkinliklerin yapılacağını belirten Aslan, "Tabi ki malum olayımız da bu anlamda anılacaktır. Kesinlikle hiçbir yürüyüşe karşı değiliz fakat aile olarak tek isteğimiz barışçıl, Özgecan'ımıza yakışır bir gösteri olması. Kesinlikle devletin güçleri ile çatışma ortamı yaratmadan bir gösteri yapılması. Zira kızımızın bu vahim olayı sebebi ile bütün ailelerde, bütün insanların kalplerine sevgi damlacıkları inmeye başladı. Bunu geliştirmek gerekirken özellikle Mersin'de 1 Mart'ta ve 8 Mart'ta yapılacak ve daha sonra yapılacak yürüyüşler için söylemek istiyorum. İnanıyorum ki herhangi bir toplumu şiddete sürükleyecek bir gösteri olmayacaktır, buna inancım tam ama yine de aile olarak bu tip gösterilerde vahim olayların olmaması adına, kötü odaklı grupların bir tarafa çekme durumlarından dolayı masum, kalbinde sevgi ve barış dolu insanların bunu engellemesini istiyoruz. Hem devlet görevlilerine hem de aileye yardım etmelerini istiyoruz. Pazar günü özellikle Mersin'de bir yürüyüş yapılacak. Her kim destekliyorsa ve yapıyorsa dileğim Özgecan'a yakışır bir yürüyüş olsun. Eğer Özgecan'ımızın ismi kullanılacaksa ona yakışır olması, aksi takdirde sağduyulu insanların kötü odaklara izin vermemesini istiyoruz. Sağduyulu insanların buna müsaade etmeyeceğini biliyorum. Burada sevgi, barış mesajları verilmeli ki bütün Türkiye burayı örnek almalı" diye konuştu.

"ŞOFÖRLERİMİZ BİZLER İÇİN DEĞERLİDİR"

Bütün şoförlere yapılan protesto gösterileriyle ilgili de Aslan, "Bir şoförün, bir insanın yapmış olduğu hatayı tüm meslek grubuna mal edilmesine biz aile olarak karşıyız. Bunun mantıken de böyle olmaması gerekiyor. Bunun için de tüm ülkemizdeki, özellikle Mersin'deki şoförlerin suçlanmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Taksi, minibüs, otobüs şoförlerinin çok değerli olduklarını hepimiz biliyoruz. Eksikler, yanlışlar varsa bunlar muhakkak ki tamamlanacaktır. Onun için bütün şoförlerimiz bizler için değerlidir. Onlara karşı protesto yaparak, arabalara binmeyerek onları da zor durumda bırakmamak gerekir. Bütün insanları sevmek, barışın, sevgi damlacıklarının bütün insanların kalbine doğması vesilesiyle devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal